Kanye West nincs többé, van helyette Ye

A Saturday Night Live műsorában való fellépése előtt a Twitteren jelentette be névváltoztatását Kanye West, vagyis immár Ye:

"A lény, akit régen Kanye Westként ismertek. YE vagyok" - írta.

A 41 éves művésznek a Ye régóta beceneve, júliusban kiadott nyolcadik albumának a címéül is ezt választotta. Most amúgy kilencedik albuma, a Yandhi kiadására készül.

Ye korábban arról beszélt, hogy a becenévnek valamiféle vallási jelentése is van a számára, amit abból vezetett le, hogy "a ye a leggyakrabban előforduló szó a Bibliában, és azt jelenti, hogy te". Az egyik legelterjedtebb angol nyelvű fordításban, az I. Jakab király idejéből származó King James Versionben valóban gyakran fordul elő, hiszen akkoriban így mondták azt, hogy te/ti. Ye azonban nem lenne Ye, ha nem bonyolódott volna bele az okfejtésbe, amikor a Ye még nem a neve volt, hanem csak az albuma címe:

"Tehát én te vagyok, én mi vagyunk, mi mi vagyunk. A Kanyétól, ami az egyetlent jelenti, Ye-re váltottam. Ami szimplán tükrözi a jót, a rosszat, a zavarunkat, a mindent. Az album inkább reflexiója annak, amik vagyunk" - mondta. (Via BBC)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.