Kanye West nincs többé, van helyette Ye

ÉLET
2018 szeptember 30., 07:41

A Saturday Night Live műsorában való fellépése előtt a Twitteren jelentette be névváltoztatását Kanye West, vagyis immár Ye:

link Forrás

"A lény, akit régen Kanye Westként ismertek. YE vagyok" - írta.

A 41 éves művésznek a Ye régóta beceneve, júliusban kiadott nyolcadik albumának a címéül is ezt választotta. Most amúgy kilencedik albuma, a Yandhi kiadására készül.

Ye korábban arról beszélt, hogy a becenévnek valamiféle vallási jelentése is van a számára, amit abból vezetett le, hogy "a ye a leggyakrabban előforduló szó a Bibliában, és azt jelenti, hogy te". Az egyik legelterjedtebb angol nyelvű fordításban, az I. Jakab király idejéből származó King James Versionben valóban gyakran fordul elő, hiszen akkoriban így mondták azt, hogy te/ti. Ye azonban nem lenne Ye, ha nem bonyolódott volna bele az okfejtésbe, amikor a Ye még nem a neve volt, hanem csak az albuma címe:

"Tehát én te vagyok, én mi vagyunk, mi mi vagyunk. A Kanyétól, ami az egyetlent jelenti, Ye-re váltottam. Ami szimplán tükrözi a jót, a rosszat, a zavarunkat, a mindent. Az album inkább reflexiója annak, amik vagyunk" - mondta. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.