Orosz pilóták gyakorlatoznak Szerbiában

külföld
2018 szeptember 30., 09:39
comments 57

Hétfőtől péntekig közös orosz-szerb légierőgyakorlatot tartanak Szerbiában. A BARSZ-2018 hadgyakorlat során a szerb légierő Mig-29-eseivel és Mi-8-as helikoptereivel gyakorolják majd közösen a taktikai csapásmérést, a légi harc elemeit, a deszant ledobását, felkutatását és mentését.

A hadgyakorlatra elég feszült légkörben kerül sor, Aleksandar Vučić szerb elnök ugyanis szombaton a legmagasabb fokú harckészültséget rendelt el a szerb hadseregnél, tekintettel arra, hogy a koszovói rendőrség különleges alakulatának hatvan tagját ideiglenesen az ország többségében szerbek lakta északi részébe vezényelték.

Vučić maga kedden Moszkvába látogat, ahol Vlagyimir Putyin elnök is fogadja. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.