Brit munkavállalás a Brexit után: a szakértelem fog számítani, nem az, hogy valaki Európából jött-e

Hétfőn késő este jelent meg Theres May brit miniszterelnök közleménye arról, milyen bevándorlási stratégiára állítanák át a brit konzervatívok Nagy-Britanniát, miután kilépnek az EU-ból.

Nagy szakértelmű munkaerőt szeretnének csábítani az országba, amely "évtizedek óta először" határozná meg "kiket szeretne az országban látni", áll a közleményben. 

„Szakértelemalapú rendszert vezetünk be, ahol az számít, ki mihez ért, nem az, hogy honnan jött. Ez a rendszer az egész világon keresi majd azokat, akikre szükségünk van.”

Az új bevándorláspolitika az alacsonyan képzett munkaerőről lemondana, és alacsony pályán tartanáaz Egyesült Királyságba történő bevándorlást, közölte May, és hasonló gondolatokat fogalmazott meg a brit belügyminiszter, Sajid Javid is a Daily Mailnek adott interjúban.

Az új rendszerben - amely a tervek szerint az átmeneti időszak lejárta után, 2012 januárjától lépnek életbe - a külföldi munkavállalóknak köteleznük kell magukat arra is, hogy bizonyos bér alatt nem vállalhatnak majd munkát, hogy ne keltsenek árversenyt a munkaerőpiacon.

A javaslat kritikusai szerint a magasabb keresetű bevándorlók pozicionálása miatt munkaerőhiány fog kialakulni az alacsony képzettségű munkavállalókat foglalkoztató iparágakban, mint az építőipar és a vendéglátás. (Financial Times)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.