Szabó Szabolcs: Schiffer visszatérésének híre volt az utolsó csepp

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Három okot nevezett meg az Együtt politikusa az ATV Egyenes beszéd című műsorában kedden este amiért otthagyta az LMP frakcióját előző nap. Szabó Szabolcs elmondta:

  • bár nem tagja a pártnak, az LMP-ben zajló belharcok egyrészt hátráltatták a munkájában, másrészt frusztrációt is okozott neki, mert rajta is számon kérték a párt belügyeit.
  • Emellett nem értett egyet azzal, hogy az LMP EP-képviselője, Meszerics Tamás nem szavazott a Sargentini-jelentésről.

Végül pedig azért döntött a távozás mellett, mert 

felmerült, hogy Schiffer András visszatérne a párt környékére.

Szabó kijelentette: vele nem akar együtt dolgozni, mert nem tud egyetérteni azzal ahogy Schiffer politizál. 

"Sose értettem egyet azzal amit ő képvisel, hogy lehet a Fidesszel a bizniszelni, azügyben, hogy valami átmenjen, amit az ember ellenzéki képviselőként el akar érni,"

mondta. Szabó hozzátette: bár nem volt ott, a pénteki frakcióülésen szóba került, hogy Schiffer András tanácsadóként dolgozna a frakció mellett. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.