Szexuális erőszakkal vádolták meg, kilépett a zenekarból a Sigur Rós dobosa

Tbg
Sigur Rós
2018 október 02., 03:41
comments 122

Kilépett a zenekarból a világszerte ismert Sigur Rós izlandi rockzenekar dobosa, miután szexuális erőszakkal vádolták meg. Orri Páll Dýrason tagadja a vádakat, de mint írta, túl fontos neki a zenekar ahhoz, hogy az üggyel veszélyeztesse hírnevét.

photo_camera Orri Páll Dýrason Fotó: MAXIMILIEN LAMY/AFP

Dýrasonról Meghan Boyd állítja, hogy kétszer is akarata ellenére megerőszakolta 2013-ban kihasználva, hogy Boyd részeg és fáradt volt. Az esetről Boyd az Instagramján posztolt először, majd később megírta azt is, hogy Dýrason megpróbálta elkenni nála az ügyet.

Dýrason a Facebookon üzent vissza, amelyben közvetetten visszautasította a vádakat, és azt írta, az áldozatok érdekében nem a nyilvánosság előtt akarja megvívni ezt a csatát, a zenekarból is kilép. Boyd azt írta, az amerikai főbírójelölt, Kavanaugh ellen tanúskodó Christine Ford vallomása adott neki erőt, hogy történetét elmondja.

Az 1994-es alapítású Sigur Rós Dýrason  kilépésével két főre zsugorodott. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.