Szijjártó Péter: A német államfőnek csak azért nem tetszik a jogállam lebontása Magyarországon, mert bevándorlás

Tbg
eu
2018 október 2., kedd 6:26
199

24 órán belül reagált Magyarország I. Számú Gyorsreagálású Diplomáciai Hadteste, Szijjártó Péter a német államfőnek. Frank-Walter Steinmeier az illiberális demokráciát és a jogállamot egymást kizáró önellentmondásnak nevezte hétfőn Münchenben.

Szijjártó Péter magyar külügyminiszter szerint a magyarok, akik a harmadik kétharmados felhatalmazást adták a magyar kormánynak, nem tévedtek, amikor a harmadik kétharmados felhatalmazást adták a magyar kormánynak.

"A baloldali, bevándorláspárti német köztársasági elnöknek éppen ez nem tetszik. Nem tudják elfogadni a magyar emberek döntését, hogy Magyarország nem lesz bevándorlóország" 

- hangsúlyozta. 

Az "úgynevezett liberális demokráciát hirdető országokról megtanultuk az elmúlt években", hogy nem tudják megvédeni a polgáraikat az illegális bevándorlással szemben, sőt meg sem kérdezik az embereket, hogy mit gondolnak erről. Látható, hogy Németországban is egyre nagyobb gond a bevándorlás - tette hozzá.

Ezzel szemben a magyar kormány többször is megkérdezte az emberek véleményét, és annak megfelelően cselekszik. "Mi ezt tartjuk demokratikus értéknek" - jelentette ki Szijjártó Péter.

A hadtest kétharmada az AP fotóján Brüsszelben Fotó: Virginia Mayo/AP

Magyarország I. Számú Gyorsreagálású Diplomáciai Hadteste mindezt telefonon közölte az MTI érdeklődésére kedden. (MTI)