Kiutasították a beregszászi magyar konzult Ukrajnából

politika
2018 október 04., 07:07
comments 211

Az ukrán külügyminisztérium nemkívánatos személlyé nyilvánította a beregszászi magyar konzult, akinek 72 órán belül el kell hagynia az ország területét - tájékoztatott csütörtökön a kijevi tárca a honlapján megjelent közleményében az MTI szerint.

Egy ukrán határőr rejtett kamerával rögzítette, ahogy ukrán állampolgárok magyar állampolgársági esküt tesznek a konzulátuson, az erről készült videó néhány hete került nyilvánosságra Ukrajnában. Az ukrán hatóságok ezután azzal fenyegetőztek, hogy eljárásokat indítanak a magyar állampolgárságot szerző kárpátaljai magyarokkal szemben, és azt követelték, hogy hívják haza a magyar konzult.

„Amennyiben Kijevben azt a döntést hozzák, hogy ki kell zsuppolni a konzulunkat, úgy én azon nyomban haladéktalanul kizsuppolok egy ukrán konzult Magyarországról – mondta tegnap Szijjártó Péter magyar külügyminiszter Moszkvában, miután Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel tárgyalt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.