A Nike-t nagyon aggasztja Ronaldo erőszak-botránya

„Mélyen aggódik” a Nike Cristiano Ronaldo portugál focista közelmúltban kipattant nemierőszak-ügye miatt. Az amerikai sportszergyártó, melynek 1 milliárd dollár értékű, aktív szerződése van a Juventus játékosával, az Associated Press kérdésére kommentálta az ügyet. Korábban ugyanígy nyilatkozott az EA Sports számítógépes játékokat gyártó vállalat is, amely szintén szerződésben áll Ronaldóval.

A focistát a 34 éves amerikai extanár, Kathryn Mayorga vádolta meg azzal, hogy 2009-ben erőszakoskodott vele egy Las Vegas-i hotelszobában. A nőt ügyvédje szerint a Harvey Weinstein botránya után nagy reflektorfényt kapó #MeToo mozgalom sikere sarkallta arra, hogy végre nyíltan beszéljen az élményeiről.

Ronaldo korábban tagadta a vádakat, majd arról írt a Twitterre, hogy tiszta a lelkiismerete, és nyugodt szívvel várja az ügy kivizsgálását.

A Nike és az EA egyelőre nem bontottak szerződést, de mindkét cég jelezte, hogy közelről figyelik az ügyet, és remélik, hogy márkanagykövetük megfelelt az elvárt viselkedési normáknak.

A Las Vegas-i rendőrség adatai szerint egyébként Kathryn Mayorga már az eset után panaszt tett, de 2010-ben bíróságon kívül egyeztek meg Ronaldóval. (BBC)