A Nike-t nagyon aggasztja Ronaldo erőszak-botránya

sport
2018 október 05., 04:50
comments 104

„Mélyen aggódik” a Nike Cristiano Ronaldo portugál focista közelmúltban kipattant nemierőszak-ügye miatt. Az amerikai sportszergyártó, melynek 1 milliárd dollár értékű, aktív szerződése van a Juventus játékosával, az Associated Press kérdésére kommentálta az ügyet. Korábban ugyanígy nyilatkozott az EA Sports számítógépes játékokat gyártó vállalat is, amely szintén szerződésben áll Ronaldóval.

A focistát a 34 éves amerikai extanár, Kathryn Mayorga vádolta meg azzal, hogy 2009-ben erőszakoskodott vele egy Las Vegas-i hotelszobában. A nőt ügyvédje szerint a Harvey Weinstein botránya után nagy reflektorfényt kapó #MeToo mozgalom sikere sarkallta arra, hogy végre nyíltan beszéljen az élményeiről.

Ronaldo korábban tagadta a vádakat, majd arról írt a Twitterre, hogy tiszta a lelkiismerete, és nyugodt szívvel várja az ügy kivizsgálását.

A Nike és az EA egyelőre nem bontottak szerződést, de mindkét cég jelezte, hogy közelről figyelik az ügyet, és remélik, hogy márkanagykövetük megfelelt az elvárt viselkedési normáknak.

A Las Vegas-i rendőrség adatai szerint egyébként Kathryn Mayorga már az eset után panaszt tett, de 2010-ben bíróságon kívül egyeztek meg Ronaldóval. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.