A kirúgott szívsebész azt mondja, külön szólt a műtétre váró betegéről a helyére lépő orvosnak

Egészségügy
2018 október 06., 06:11
comments 10

Székely László, a Gottsengen György Kardiológiai Intézetből (GOKI) kirúgott szívspecialista a Népszavának adott interjújában azt mondta, nem a papírokkal foglalkozott műtét közben, mert a betegek életének megmentésére esküdött fel. 

A nemrég meghalt betegről elmondta, hogy többször is telefonált, hogy mi lesz vele, mikor jöhet, de nem tudott mit válaszolni neki. Jelezte a betegnek, hogy az új osztályvezető főorvossal kell kapcsolatba lépnie. 

Miközben az intézet az állítja, hogy nem volt tudomása a betegről, Székely azt mondja, hogy ő korábban felhívta a figyelmet a csütörtökön meghalt betegre. Egy levelet is átadott, amiben a beteggel kapcsolatos összes információt mellékelte, és kérte a helyére lépő osztályvezető főorvost, hogy értékelje az adatait. Hozzátette, hogy az 55 éves férfiról a kirúgása körüli időszakban érkezett meg a külföldi szakvélemény, amit a beteg operálhatóságával kapcsolatban kértek. Rajta kívül még két másik fontos esetről is szólt, de arról nincs információja, hogy velük mi lett, mivel senki sem kért tőle hivatalos tájékoztatást. 

Székely elmondta, hogy két és fél hete nincs joga beteget vizsgálni. Az elbocsátása után még még a frissen operált betegeit sem nézhette meg, a varratokat sem szedhette ki, egyébként magánrendelése sincs. A betegei hívásait sem ő fogadja, mert így nem tud segíteni neki. Helyette a volt titkárnője hallgatja meg őket, türelmet kér, és az új osztályvezetőhöz irányítja őket.

Székely László  alapnak elmondta, hogy a kirúgása óta már kapott állásajánlatot  Romániából és a Lajtán túlról is, de több fővárosi lehetősége is lenne. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.