Az én pártom nagyobb, mint a tiéd, te hazaáruló! - A Sargentini-jelentésről vitázott a Fidesz-KDNP a Parlamentben

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Kétséges, hogy kitarthat-e a Fidesz végletekig leegyszerűsített mindenellenes kampánya a jövő évi európai parlamenti választásokig.

 A Sargentini-jelentés és Magyarország rágalmazásának elutasításáról határoz a magyar Országgyűlés, szerdán tartottak erről hosszú vitát a Parlamentben. 

A fideszes képviselők Orbán Viktor vezénylete nélkül indultak csatába a szétdarabolt ellenzék ellen, de annyira kevés töltény maradt a "migráció rossz" tematikában, hogy a Fidesz tűnt kifejezetten szétesettnek.

Az MSZP  beleállt a migráció témájába, és minden mondatba igyekezett beleszőni a magánrepülőzés és a baráti magánjachtozásokat. Szabó Tímea a kormányzati szereplők luxuskiadásait hasonlította össze a szociális kiadásokkal. A Jobbik, az LMP és a DK a Fidesz migrációs politikáját szedte ízekre a letelepedési kötvények és a Frontex elleni legújabb kormányzati támadás témájában.

Videoösszefoglaló a Sargentini-jelentést elutasításáról tartott parlamenti vitáról.