Békésen böngészed a buszmenetrendet, és akkor rádrontanak a GYILKOS MIGRÁNSOK

POLITIKA
2018 október 06., 14:38
comments 141

Két évvel ezelőtt különböző állami szereplők széles körű összefogásával valósult meg az új szupermenetrend: a MÁV és a Volán mellett a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. is mindent beleadott, hogy egyetlen közös útvonaltervezőben szerepeljenek az országos, a regionális és az elővárosi vonat- és buszjáratok. Az erről szóló közleményből egy apróság kimaradt: hogy az oldalt a New Wave Media üzemelteti, a hirdetéseket pedig az Origo Zrt. értékesíti.

A Magyar Nemzet 2016-os cikkéből kiderült, hogy nem volt semmiféle pályázat, a New Wave bekopogtatott a Volán Egyesüléshez, ahol örömmel fogaták a felajánlást, hogy fejlesztenek nekik egy új oldalt. A New Wave ezzel nem akármilyen üzletet kötött, hiszen 

ezek után semmit nem fizetnek azért, hogy a napi százezer látogatót vonzó oldal hirdetéseit értékesítik, illetve telerakják a saját cikkeikkel.

A csoport akkor még Száraz István neve alatt futott, de már a kormányzati médiabirodalom része volt, 2017-ben pedig Matolcsy Ádám vette meg. Azóta neki termeli a pénzt, aki a MÁV és a Volán menetrendjében keres.

A fenti képernyőképet ma csináltam, a tájékoztató szerint az oldalon a New Wave cégcsoport oldalainak - VS.hu, welovebatalon és welovebudapest - tartalmai jelennek meg. Eleinte ezek még főleg politikamentes életmódcikkek voltak, ugyanakkor az elmúlt 2-3 hónapban többször is megnéztem, és 

soha nem volt a menetrendek.hu-n más tartalom, mint az Origo hírei.

Ma például így néz ki a menetrendek.hu főoldala:

  • Gyurcsány rács mögött ülő ügyvédje...
  • Összeomlik a Jobbik, hazudtak az embereknek...
  • Teljes káosz...
  • Megbírságolták, felfüggesztik...
  • Balliberális véleménydiktatúra...

De a menetrendi keresés elengedhetetlen velejárója lett az is, hogy a gyilkoló és erőszakoló migránsokról olvassunk:

És hogy értesüljünk Orbán Viktor dicső tetteiről:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.