Kövér Lászlónak az aradi vértanúkról is az jutott eszébe, hogy „a magyarság ellen tudatos kultúrharc folyik”

2018 október 6., szombat 18:37
211

Mint tudjuk, Kövér László évek óta attól retteg, hogy megváltoztatják az identitását, és ettől a mániájától nem tudott elszakadni a mai felvidéki megemlékezésen sem. Hiába volt az aradi vértanúk között német, szerb, örmény, horvát, akik néha magyarul sem tudtak, az ünnepi beszédben sikerült az aradi vértanúkat is elhelyezni a színmagyarok és a rájuk törő idegenszívű ellenség kétpólusú világában, majd ebbe valahogy belekeverni a genderkérdést is.

Fotó: Krizsán Csaba/MTI/MTVA

A magyarság elleni fegyveres harcot 1849. október 6. után felváltotta a magyarság ellen folytatott kultúrharc, amelyet az idegen politikai önkény kísért és segített, és tapasztalható napjainkban is - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke szombaton a szlovákiai Nyárasdon tartott megemlékezésen. Hozzátette: 

a magyarság elleni tudatos kultúrharc változó eszközökkel és módszerekkel végig zajlott a 20. században és tapasztalható napjainkban is.

Kövér László szerint mindig azokat támadják, akik a magyarság öntudatát akarják erősíteni, akik meg akarnak maradni keresztényeknek, magyaroknak, férfiaknak és nőknek, és egy olyan Magyarországot akarnak, amely magyar ország marad, olyan Európát akarnak, amely az európai embereké marad az eljövendő nemzedékek számára is. Az Országgyűlés elnöke szerint az aradi vértanúk kivégzése utáni megtorlással a magyarságot szerették volna megfosztani nemzeti büszkeségétől, mert akit alattvalónak szánnak, annak nem öntudatosnak kell lennie, hanem bűntudattal és identitás zavarral kell küszködnie.

Fotó: Krizsán Csaba/MTI/MTVA

„Akik támadnak, azok önmagukat haladóknak nevezik, akiket támadnak, azokat maradiaknak titulálják. Vagy nacionalistáknak, populistáknak, idegengyűlölőknek, kirekesztőknek, ami a hivatalos közvélemény szerint az adott időben a legkedvezőtlenebb megítélést vonja maga után” - fogalmazott Kövér László, majd hozzátette: „akik támadnak, azok mindig bűntudatot akarnak kényszeríteni a magyarságra.” (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt