„János! Miért hazudsz ilyen gátlástalanul a képviselőtársaid szemébe!? Ki kérte és mit adott neked ezért cserébe…!?”

POLITIKA
2018 október 07., 12:45
comments 271

Miután Volner János keményen kritizálta a Jobbik vezetését, kizárták a párt frakciójából, és felszólították, hogy adja vissza mandátumát. Erre nem volt hajlandó, sőt, Apáti István és Fülöp Erik is bejelentette, hogy elhagyják a parlamenti frakciót. A Jobbik elnöke vasárnapi Facebook-bejegyzésében emlékeztette őket: 

"kedves János, Pista és Erik! Nincs más dolgotok, mint hogy emlékeztesselek benneteket: Esküt tettetek, most teljesítsétek! Adjátok vissza a mandátumaitokat annak a közösségnek, amelytől kaptátok!"

Sneider Tamás szerint azon az ötórás frakcióülésen, amin kizárásáról döntöttek, Volner nem válaszolt arra a kérdésre, hogy

„János! Miért hazudsz ilyen gátlástalanul a képviselőtársaid szemébe!? Ki kérte és mit adott neked ezért cserébe…!?”

Sneider szerint ha a Jobbik mostani vezetésével valóban komoly problémája lett volna Volnernek, akkor megjelent volt volna a párt kongresszusán, és országos választmányi ülésén is. De nem tette, 

"így nehéz azt elhinni, hogy ő egy alapszabály biztosította keretek közötti tisztújítást szeretett volna elérni. Az alapszabályunk ugyanis sehol nem említi, hogy azonnal az ellenséges sajtón keresztül kell ennek a grémiumnak az összehívását meghirdetni, mint ahogy gondoskodtak arról pénteken, hogy így történjen."

Frissítés, 15:12

Volner János közben válaszolt Sneider Tamásnak Facebook-oldalán. Mint írja, nem a Fidesz érdekei miatt lép ki a frakcióból, hanem azért, mert Soros:

„Nagyon rossz úton jártok Tamás és sajnos nem csak fideszes rágalom, hogy Soros György emberei segítenek benneteket a baloldalhoz való közeledésben és a nemzetközi kapcsolatteremtésben egyaránt. (...) A Jobbikot szeretem, mert a Jobbikban még mindig sok becsületes, hazáját szerető ember dolgozik. A problémám a jelenlegi vezetéssel és az általatok végbevinni kívánt politikai fordulattal van.”


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.