Csodálatos fényjelenségek közepette lőtték fel az űrbe a SpaceX rakétáját Kaliforniában

2018 október 8., hétfő 8:40
47

Hétfőre virradó éjszaka Elon Musk űrvállalata, a SpaceX sikeresen bocsátott az űrbe egy műholdat Kaliforniából. A rakétakilövés rendkívül látványos fényjelenséget okozott Kalifornia egén, jelentős felbuzdulást keltve a közösségi médiában.

A látvány még világhírességeket is lenyűgözött. "Tudomány!" - írta például tömören egy kép kíséretében Seth MacFarlane, akit most az egyszerűség kedvéért nevezzünk csak a Family Guy alkotójának. De még Los Angeles sokat látott polgármesterének is elakadt a lélegzete:

A Falcon 9 típusú rakétát, amivel a Saocom 1A argentin telekommunikációs műholdat állították pályára, a Vandenberg légierő-támaszpontról, Los Angeles partjaitól észak-nyugatra lőtték fel. A kilövés fényét szerte az államból látni lehetett.

A kilövés minden szempontból sikeres volt, a rakéta első, újrahasznosítható fokozata rendben visszatért a földre. (Via BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt