Mindenki megnyugodhat: kedden is sütni fog a nap

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a kedd estig várható magyarországi időjárásról:

Mindenütt csökken a felhőzet, számottevő csapadék már nem valószínű, és éjszaka túlnyomóan derült idő várható, hajnalban helyenként ködfoltok képződhetnek. Kedden a kevés gomolyfelhő mellett sok napsütésre számíthatunk, csapadék nem lesz. Hétfőn északkeleten is mérséklődik az északkeleti, északi szél, kedden mérsékelt marad a légmozgás. 

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 20 és 25 fok között alakul.

Bezzeg Skandináviában! Meg a Földközi-tengeren!

A kontinens északi területi fölött ciklonok és frontjaik alakítják az időjárást. A frontok mentén erősen felhős az ég, és több helyen fordul elő eső, záporeső, a Skandináv-félsziget északi részén a hegyekben havazik. Sekély ciklonális mező helyezkedik el a Földközi-tenger nyugati és középső medencéje fölött, így ott többször erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és záporok, zivatarok alakulnak ki. A legmagasabb nappali hőmérséklet Európa északi vidékén többnyire 0 és +10, délebbre 12 és 23 fok között változik. A legmelegebb a Pireneusi-félsziget déli tájain van, ahol a délutáni órákra 29 és 32 fok közé melegszik fel a levegő. (MTI)