Távozik az MVM kommunikációs igazgatója, aki véletlenül elárulta, hogy Rogánék minisztériuma hagyta jóvá a CÖF félmilliárdos támogatását

2018 október 8., hétfő 13:14
254

A 24.hu írta meg, hogy több mint három év után távozott a Magyar Villamos Művek Zrt. kommunikációs és külügyi kapcsolatok igazgatói posztjáról Bentzik Réka.

Bentzik az állami MVM-et tulajdonló Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. egykori vezérigazgatója, Szivek Norbert menyasszonyaként került a vállalathoz, rövid időre szóvivőként, majd 2,4 millió forintos havi fizetésért kommunikációs vezetői posztra. 

Fotó: botost/444.hu

Mint a lap is felidézi, Bentzik nevéhez fűződik az MVM közelmúltbeli történetének egyik legkínosabb lebukása: az Origónak adott téttelen PR-interjúban árulta el véletlenül, hogy Rogán Antalék engedélye is kellett ahhoz, hogy az MVM 500 millió (!!!%) forintos támogatást adhasson a CÖF-nek. 

Addig a kormány folyamatosan azt kommunikálta, hogy semmi közük ahhoz, hogy az MVM kinek adja a támogatást, de Bentzik megszólalásból kiderült, hogy a Rogán vezette minisztérium alá tartozó Nemzeti Kommunikációs Hivatal hagyta jóvá a félmilliárdos összeget, amiből aztán a CÖF (legalábbis papíron) egészen silány minőségű kisfilmeket gyártott.

Szivek Norbertnek már augusztusban távoznia kellett a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőtől és az MVM-ben betöltött igazgatósági tagságát is fel kellett adnia. A lap cikke szerint Sziveket Seszták Miklós egykori fejlesztési miniszter emberének tartották, és az ő körön kívül kerülése után neki is mennie kellett. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt