Az amerikai nép nevében kért bocsánatot Brett Kavanaugh főbírótól Donald Trump

2018 október 9., kedd 2:06
101

Brett Kavanaugh szombaton kora este már egy zártkörű ceremónián letette a hivatali esküt, hétfőn este azonban a Fehér Házban Donald Trump elnök jelenlétében ünnepélyes keretek között eskette fel őt ismét Anthony Kennedy főbíró.

Fotó: JIM WATSON/AFP

Rövid beszédében a meghallgatásra és a Kavanaugh ellen felhozott, szexuális zaklatásra vonatkozó vádakra utalva az elnök leszögezte: az Egyesült Államokban mindenki ártatlan mindaddig, amíg be nem bizonyosodik bűnössége. "Uram, az ön ártatlansága egy történelmi vizsgálat után bizonyítást nyert" - fordult Donald Trump az új főbíróhoz. Az FBI által végzett vizsgálat eredményét amúgy nem hozták nyilvánosságra.

Az elnök nemcsak a bírótól, hanem a családjától is bocsánatot kért az amerikaiak nevében mindazért a szörnyű szenvedésért, amin kénytelenek voltak keresztül menni. Az ünnepségen a legfelsőbb bíróság mind a nyolc tagja jelen volt, Brett Kavanaugh-t és családját taps fogadta, amikor beléptek a terembe. Az új főbíró megköszönte a bizalmat és a támogatást, majd elmondta: a meghallgatás próbára tette őt, de - ahogyan fogalmazott - nem változtatta meg. (MTI, BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt