Az amerikai nép nevében kért bocsánatot Brett Kavanaugh főbírótól Donald Trump

Brett Kavanaugh szombaton kora este már egy zártkörű ceremónián letette a hivatali esküt, hétfőn este azonban a Fehér Házban Donald Trump elnök jelenlétében ünnepélyes keretek között eskette fel őt ismét Anthony Kennedy főbíró.   

Fotó: JIM WATSON/AFP

Rövid beszédében a meghallgatásra és a Kavanaugh ellen felhozott, szexuális zaklatásra vonatkozó vádakra utalva az elnök leszögezte: az Egyesült Államokban mindenki ártatlan mindaddig, amíg be nem bizonyosodik bűnössége. "Uram, az ön ártatlansága egy történelmi vizsgálat után bizonyítást nyert" - fordult Donald Trump az új főbíróhoz. Az FBI által végzett vizsgálat eredményét amúgy nem hozták nyilvánosságra. 

Az elnök nemcsak a bírótól, hanem a családjától is bocsánatot kért az amerikaiak nevében mindazért a szörnyű szenvedésért, amin kénytelenek voltak keresztül menni. Az ünnepségen a legfelsőbb bíróság mind a nyolc tagja jelen volt, Brett Kavanaugh-t és családját taps fogadta, amikor beléptek a terembe. Az új főbíró megköszönte a bizalmat és a támogatást, majd elmondta: a meghallgatás próbára tette őt, de - ahogyan fogalmazott - nem változtatta meg. (MTI, BBC)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.