Az amerikai nép nevében kért bocsánatot Brett Kavanaugh főbírótól Donald Trump

külföld
2018 október 09., 02:06
comments 100

Brett Kavanaugh szombaton kora este már egy zártkörű ceremónián letette a hivatali esküt, hétfőn este azonban a Fehér Házban Donald Trump elnök jelenlétében ünnepélyes keretek között eskette fel őt ismét Anthony Kennedy főbíró.

photo_camera Fotó: JIM WATSON/AFP

Rövid beszédében a meghallgatásra és a Kavanaugh ellen felhozott, szexuális zaklatásra vonatkozó vádakra utalva az elnök leszögezte: az Egyesült Államokban mindenki ártatlan mindaddig, amíg be nem bizonyosodik bűnössége. "Uram, az ön ártatlansága egy történelmi vizsgálat után bizonyítást nyert" - fordult Donald Trump az új főbíróhoz. Az FBI által végzett vizsgálat eredményét amúgy nem hozták nyilvánosságra.

Az elnök nemcsak a bírótól, hanem a családjától is bocsánatot kért az amerikaiak nevében mindazért a szörnyű szenvedésért, amin kénytelenek voltak keresztül menni. Az ünnepségen a legfelsőbb bíróság mind a nyolc tagja jelen volt, Brett Kavanaugh-t és családját taps fogadta, amikor beléptek a terembe. Az új főbíró megköszönte a bizalmat és a támogatást, majd elmondta: a meghallgatás próbára tette őt, de - ahogyan fogalmazott - nem változtatta meg. (MTI, BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.