Elesett a haza: idén már 354 menekültet befogadott Magyarország!

világvége
2018 október 09., 15:45
comments 96

A napi.hu írta meg, hogy a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal (BMH) október 9-i adatai alapján idén eddig összesen 565 menedékjog iránti kérelmet nyújtottak be, amiből 354 ember részesült a nemzetközi védelem valamilyen formájában (menekült, oltalmazott, befogadott), és jelenleg 159 fő tartózkodik a két tranzitzónában.

A lap szerint 144 esetben az eljárás megszüntetéssel zárult, és 519 esetben született elutasító döntés. (Azért ilyen sok, mert a döntések érintették a tavaly benyújtott, de év végén még folyamatban lévő kérelmeket is.) A menedékkérők főleg afgán, iraki és szír állampolgárságúak. A sok elutasítást a BMH így magyarázta: „Az elutasítása indoka lehet a védelemben részesítés jogszabályi feltételének hiánya.”

Nemzetközi védelemben 2015-ben 508, 2016-ban 432, 2017-ben pedig 1291 menekültet részesített Magyarország.

photo_camera Történik épp… Fotó: Antonio Sempere/AFP

Miközben jelenleg a Sargentini-jelentés ellen folyik kormányzati propaganda, és Orbán Viktor is folyamatosan a bevándorlásellenes európai erők előretöréséről szónokol, úgy tűnik, a Haza máris elesett: Soros György átvette az irányítást a teljes államigazgatás fölött, és egymaga kitárta a kaput több száz menekült előtt. Hol van ilyenkor Németh Szilárd bevándorlásellenes kabinetje? (Napi)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.