Rekordszámban regisztrálnak szavazásra az amerikaiak Taylor Swift erre buzdító Instagram-posztja miatt

külföld
2018 október 09., 11:58

Taylor Swift amerikai énekesnő eddig nem szólalt meg semmilyen aktuálpolitikai kérdésben, de más megnyilvánulásai miatt a fiatal amerikai radikális jobboldali férfiak körében komoly követői kultusza alakult ki. Ezért is hökkentette meg az Egyesült Államokat, hogy hétfőn a 28 éves énekesnő 112 millió felhasználó által követett Instagram-oldalán a saját államában, Tennessee-ben induló demokrata jelölt támogatására buzdított.

link Forrás

A poszt élesítése utáni 24 órában eddig soha nem tapasztalt számban kezdtek szavazásra regisztrálni az amerikaiak, a regisztrációkat kezelő vote.org oldal üzemeltetője szerint egyetlen nap alatt 65 ezer regisztráció érkezett, miközben korábban egész szeptemberben 190 178 ember regisztrált, augusztusban pedig 56 669 fő.

Swift otthonában, Tennessee-ben szintén megugrott a regisztrálók száma, 2144 fő regisztrált a poszt utáni 36 órában, egész szeptemberben pedig 2811. (BuzzFeed)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.