Rekordszámban regisztrálnak szavazásra az amerikaiak Taylor Swift erre buzdító Instagram-posztja miatt

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Taylor Swift amerikai énekesnő eddig nem szólalt meg semmilyen aktuálpolitikai kérdésben, de más megnyilvánulásai miatt a fiatal amerikai radikális jobboldali férfiak körében komoly követői kultusza alakult ki. Ezért is hökkentette meg az Egyesült Államokat, hogy hétfőn a 28 éves énekesnő 112 millió felhasználó által követett Instagram-oldalán a saját államában, Tennessee-ben induló demokrata jelölt támogatására buzdított.

A poszt élesítése utáni 24 órában eddig soha nem tapasztalt számban kezdtek szavazásra regisztrálni az amerikaiak, a regisztrációkat kezelő vote.org oldal üzemeltetője szerint egyetlen nap alatt 65 ezer regisztráció érkezett, miközben korábban egész szeptemberben 190 178 ember regisztrált, augusztusban pedig 56 669 fő.

Swift otthonában, Tennessee-ben szintén megugrott a regisztrálók száma, 2144 fő regisztrált a poszt utáni 36 órában, egész szeptemberben pedig 2811. (BuzzFeed)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.