Bezárt a KFC Zimbabwéban, mert nem volt pénzük csirkehúst venni

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Az augusztusi elnökválasztás óta tartó politikai válság miatt Zimbabwe legnépszerűbb élelmiszerlánca, a KFC annyira kifogyott a készpénzből, hogy átmenetileg Hararéban és az ország második legnagyobb városában Bulavajóban is be kellett zárnia az éttermeit, mert nem tudott miből csirkét venni.

A lépést azzal indokolták, hogy nem tudják feltölteni a készleteiket, mert a beszállítóik csak amerikai dollárt lennének hajlandóak elfogadni a csirkéért. Azt ígérik, mindent megtesznek, hogy minél előbb úrrá legyenek a helyzeten.

Két hónapja, a Mugabe megbuktatása utáni első elnökválasztáson hivatalosan a Mugabe-utód, Emmerson Mnangagwa elnök nyert 51 százalékkal, de közben az ellenzéki jelölt, Nelson Chamisa arról beszélt, hogy igazából ő kapott 56 százalékot. Az ellenzék csalást emlegetett, a nemzetközi megfigyelők szerint is nyomást gyakoroltak a választókra.

Zimbabwénak 2009 óta nincs saját pénzneme, helyette külföldi valutát használnak. A pénzhiány enyhítésére két éve a kormány próbálkozott azzal, hogy saját kötvényeket vezetett be, de ezek hamar elértéktelenedtek. (BBC)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.