Kim Dzsongun megint jót gúnyolódott az amerikai külügyminiszteren, ezúttal egy Rolls Royce segítségével

Mike Pompeo amerikai külügyminiszter vasárnap Phenjanban folytatott tárgyalásokat Kim Dzsongunnal. Utána arról beszélt, hogy az észak-koreai diktátor kész nemzetközi ellenőröket beengedni Észak-Korea nukleáris és rakétakísérleti telepeire. De volt a találkozónak egy kínos részlete: az autó, amivel Kim Dzsongun érkezett.

Fotó: Screenshot/KCNA

Az észak-koreai hírügynökség videóján ugyanis 

egy Rolls-Royce látható, egy olyan autó, amelynek elvileg nem is szabadna az országban lennie. 

Az amerikaiak által továbbra is erőltetett kereskedelmi szankcióknak ugyanis pont az lenne az egyik célja, hogy ilyen luxuscikkeket senki nem szállíthasson a világ elől elzárt diktatúrába. A találkozó előtti napokban Pompeo épp azzal bőszítette fel Észak-Koreát, hogy újra síkra szállt a nemzetközi szankciók fenntartása mellett.

Ezért aztán többen üzenetként, sőt gúnyolódásként értelmezték Kim Dzsongun autóválasztását, pláne, hogy nem ez volt az első ilyen húzása. Az amerikai külügyminiszter júliusban is azért utazott Észak-Koreába, hogy tárgyaljon a diktátorral, de az nem csak hogy nem fogadta, hanem helyette egy krumpliföldre látogatott el, hogy érzékeltesse, milyen fontosabb elfoglaltságot talált a világ legbefolyásosabb diplomatájával való találkozónál. (CNN, Business Insider)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.