Szijjártó Péter nem hajlandó küzdeni a klímaváltozás ellen, de szerinte mindenképpen meg kell szüntetni a migráció legfőbb okát, a klímaváltozást

külföld
2018 október 10., 12:29

Nagy napja volt szerdán Szijjártó Péternek, akit díszdoktorrá avattak egy asztanai egyetemben, és fel is szólalt az ENSZ a kazah fővárosban rendezett vízügyi konferenciáján.

A magyar külügyminiszterről alig néhány perce írta meg a 444, hogy a bajor iparral karöltve mindent megtesz azért, hogy a klímakutatók figyelmeztetéseire reagálva az EU ne fogja vissza a kontinens széndioxid-kibocsájtását, a globális felmelegedés egyik legfőbb okozóját. Ehhez képest Szijjártó Asztanában az MTI beszámolója szerint arról beszélt, hogy

  1. Az ENSZ-nek ahelyett, hogy a migrációs hullámokat inspirálja, arra kellene koncentrálnia, hogy megszüntesse azokat az okokat, amelyek az elkövetkező időben az újabb migrációs hullámok megindulásához vezethetnek.
  2. Ezek közül az egyik legjelentősebb az a vízválság, amelynek a küszöbén áll a világ. Szerinte a világ számos pontján krónikus vízhiány alakul ki, más pontjain viszont túl sok a víz, és a klímaváltozás miatt szigetek és alacsonyan fekvő területek tűnhetnek el a jövőben.

Érthetetlen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.