Még nem tudja a Himnuszt a magyar válogatott legfrissebb igazolása

Még vannak gondok a Himnusz szövegével, árulta el a magyar válogatott legújabb kerettagja a Németországban nevelkedett Willi Orban. Az RB Leipzig interjújában, amit az Index vett észre, a focista elmondta, hogy a szöveget valamennyire ismeri, 

de még egy párszor meg kell hallgatnom, hogy énekelni is tudjam a szövegét. 

Orban, aki a csütörtök esti görögök elleni meccsen debütál, hangsúlyozta: nagyon motivált a magyar válogatottságot tekintve, a beilleszkedés a nyelvtudás hiánya miatt kicsit nehezen halad, de csapattársa, Gulácsi Péter és az, hogy Marco Rossi is angolul irányít, sokat segít neki. 

Fotó: JAN WOITAS/dpa Picture-Alliance/AFP

Willi Orban magyartudásáról azt állítja, hogy gyerekkorában apjától tanult magyarul, de amikor szülei elváltak, mindezt elfelejtette. Most magántanártól vesz leckéket, és a Bors szerint annyit már mindenképpen tud, hogy „sziasztok”.

Az MLSZ október elsején jelentette be, hogy az RB Leipzig 25 éves középhátvédje a magyar válogatott keret tagja lesz az októberi Nemzetek Ligája meccseken Görögország és Észtország ellen. A játékos két U21-es meccsen lépett pályára a német válogatottban, de a felnőtteknél sosem került képbe. A magyar apától és lengyel anyától született Németországban nevelkedett játékos ezután döntött úgy, hogy a magyar válogatott mezt húzza magára.