Sajtófőnöke szerint nem tudta Orbán, hogy pont az őt megreptető Garancsi István cégét díjazza

politika
2018 október 12., 16:23
comments 157

A miniszterelnök sajtófőnöke szerint

nem összeférhetetlen, hogy az éppen őt luxusgéppel utaztató Garancsi István cégének adott át díjat.

Orbán Viktor csütörtök este tüntette ki az év vállalata díjjal a Market Zrt.-t a Figyelő TOP200 rendezvényén. Az RTL Klub Híradójának megkeresésére Havasi Bertalan közölte: a díjat nem a miniszterelnök, hanem egy szakmai zsűri ítélte oda.

A felkérésre pedig jóval előbb igent mondott, mint ahogy a díjazottról döntés született volna,

tette hozzá. Igaz, miután kiderült, akkor sem ellenkezett. 

photo_camera Fotó: L. Simon László/Facebook

Garancsi Istvánról nemrég derült ki, hogy a nyáron 17 milliárd forintos magánrepülővel vitte ki Orbán Viktort a Vidi bulgáriai meccsére. Amikor a parlamentben számon akarták kérni a miniszterelnökön, hogy miért fogad el ilyen nagy értékű ajándékokat állami megbízásokból élő nagyvállalkozóktól, azt válaszolta: „Harminc éve mindig így mentem, jövő héten is így fogok menni és azután is így fogok menni.” Majd arról, hogy az ajándékutak nem befolyásolja-e kormány döntéseit, Orbán azt mondta: 

„Ami a lekötelezést illeti, szeretném látni azt az embert, aki engem le tud kötelezni!”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.