Titkolják, hogy Orbánt hányszor utaztatta magángépen Garancsi

Folytatódik a ködösítés Orbán Viktor utazásai körül. A jobbikos Pintér Tamás három egyszerű és egyértelmű kérdést tett fel a miniszterelnöknek:

  • Az elmúlt 8 évben milyen egyéb ilyen eltitkolt ajándék utazása volt és ezeket kik finanszírozták? 
  • Hányszor használta azt a luxus magángépet, melyet az oroszországi és a bulgáriai utazásai során is használt már? 
  • Havasi Bertalan kijelentése után fenntartja-e még azt, hogy az oroszországi futball világbajnokságra az utazása költségeit saját maga fizette?

A kormányfő nevében Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára válaszolt, két mondatban:

"A miniszterelnök minden, a vagyonnyilatkozatával kapcsolatos törvényi kötelezettségnek maradéktalanul eleget tesz. A vonatkozó kérdésre a parlamentben és szóvivője útján választ adott."

Szeptember végén az Átlátszó mutatta be, hogy hogyan használ egy 17 milliárdos osztrák magánrepülőt a NER-elit. A lap fotóval bizonyította, hogy Garancsi István reptette Orbánt az Vidi meccsre. Az ajánék miatt hiába jelentették fel az ügyészségnél  és a mentelmi bizottságnál is a miniszterelnököt, egyik sem vizsgálta érdemben az ügyet.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.