Lőrinc álma: készül a 200 millió fontos szuperjacht, ami láthatatlanná válik a vízen

A 106 méteresre tervezett Mirage első látványterveFotó: fincantieri / youtube

Elkészült legújabb terveivel Pieter van Geest építész-designer, számos futurisztikus hajómodell tervezője, aki ezúttal egy olyan jachtot építene, amely képes lesz beleolvadni az óceán és a tiszta égbolt látványába, így szinte láthatatlanná válik a milliárdosok után kutató paparazzik és más kiváncsiskodók előtt. 

A Mirage fantázianévre keresztelt, 106 méter hosszú hajót speciális, színváltásra is képes tükrözött üveggel burkolnák, a technológián jelenleg egy meg nem nevezett német üveggyártó dolgozik. A cél, hogy a távolabbi szemlélődők, ha a jachtra tekintenek, az óceán visszatükröződő képét lássák csak maguk előtt a fényűző fedélzetek vendégei helyett. 

Ha a gyártó sikerrel jár, a hajó állítólag optimális körülmények között képes lesz azt az illúziót kelteni, hogy nincs is ott, legalábbis azok számára, akik a jachttól számított 50 méternél távolabbról szemlélik épp a horizontot. A tervező ezen túl azt is ígéri, hogy a hat különböző fedélzeten dőzsölők mind hasonló élményt élvezhetnek majd, és olyan érzésük lehet, mint akik épp egy végtelen óceánon ringatóznak. 

A Mirage-t az olasz Fincantieri hajógyár fejleszti a holland van Geest tervei alapján. Maga a tervezés-építés összesen négy és fél évet vehet igénybe, a költségvetés pedig nagyjából 200 millió font, azaz olyan 73-74 milliárd forint. 

A 4200 tonnás hajó 19 csomóval közlekedik majd, lesz rajta helikopterleszálló, szabadtéri mozi és színpad. Bár az első videók alapján akár több száz fős tivornyáknak is helyet adhatna, hivatalosan összesen 43 ember szállítására lesz alkalmas: 14 vendég részére készül, 29 fős személyzettel. (DesignBoom)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.