Lőrinc álma: készül a 200 millió fontos szuperjacht, ami láthatatlanná válik a vízen

utazás
2018 október 14., 13:07
comments 195
photo_camera A 106 méteresre tervezett Mirage első látványterve Fotó: fincantieri / youtube

Elkészült legújabb terveivel Pieter van Geest építész-designer, számos futurisztikus hajómodell tervezője, aki ezúttal egy olyan jachtot építene, amely képes lesz beleolvadni az óceán és a tiszta égbolt látványába, így szinte láthatatlanná válik a milliárdosok után kutató paparazzik és más kiváncsiskodók előtt. 

A Mirage fantázianévre keresztelt, 106 méter hosszú hajót speciális, színváltásra is képes tükrözött üveggel burkolnák, a technológián jelenleg egy meg nem nevezett német üveggyártó dolgozik. A cél, hogy a távolabbi szemlélődők, ha a jachtra tekintenek, az óceán visszatükröződő képét lássák csak maguk előtt a fényűző fedélzetek vendégei helyett. 

link Forrás

Ha a gyártó sikerrel jár, a hajó állítólag optimális körülmények között képes lesz azt az illúziót kelteni, hogy nincs is ott, legalábbis azok számára, akik a jachttól számított 50 méternél távolabbról szemlélik épp a horizontot. A tervező ezen túl azt is ígéri, hogy a hat különböző fedélzeten dőzsölők mind hasonló élményt élvezhetnek majd, és olyan érzésük lehet, mint akik épp egy végtelen óceánon ringatóznak. 

A Mirage-t az olasz Fincantieri hajógyár fejleszti a holland van Geest tervei alapján. Maga a tervezés-építés összesen négy és fél évet vehet igénybe, a költségvetés pedig nagyjából 200 millió font, azaz olyan 73-74 milliárd forint. 

A 4200 tonnás hajó 19 csomóval közlekedik majd, lesz rajta helikopterleszálló, szabadtéri mozi és színpad. Bár az első videók alapján akár több száz fős tivornyáknak is helyet adhatna, hivatalosan összesen 43 ember szállítására lesz alkalmas: 14 vendég részére készül, 29 fős személyzettel. (DesignBoom)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.