Kövér László egész napra kitiltotta az LMP-s képviselőket az ülésről

Ungár Péter Nem szégyen egyetérteni Orbán Viktorral címmel szólalt fel a parlamentben, de mielőtt bármit mondhatott volna, Kövér László figyelmeztette, hogy nem adtak be szemléltetésre vonatkozó kérelmet a házbizottsághoz, szóval eszükbe ne jusson ilyen eszközöket használni.

 Mivel az LMP-s képviselők mégis feltartották azokat a transzparenseket, amiken Orbán Viktor tandíjat ellenző, korábbi nyilatkozatai voltak olvashatók, a házelnök magához vette a szót, és figyelmeztette őket, hogy hagyják abba.

Mivel nem tették le az idézeteket, Kövér kizárta őket az ülés hátralévő részéről, így nem szólalhatnak fel és a napi tiszteletdíjat is bukták. 

A táblákon a következő idézetek voltak olvashatók:

  • „A tandíj mellőzésével is lehet fejleszteni az egyetemek és főiskolák működését.” - Orbán Viktor (2008. március)
  • „A tandíjnak ellensége vagyok, és az is maradok.„ - Orbán Viktor (2012. július)
  • „Ha tandíj lett volna, akkor én ma nem állnék itt.” - Orbán Viktor (2008. Február)
  • „Beszéljünk ismét egyenesen. A tandíj a magunkfajtákat kirekeszti az egyetemekről.” - Orbán Viktor (2008. Február)
  • „Sohasem fogok belenyugodni abba, hogy Magyarországon tandíj zárja el a gyerekek előtti felemelkedés lehetőségét." - Orbán Viktor (2008. Február)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.