Kövér László egész napra kitiltotta az LMP-s képviselőket az ülésről

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Ungár Péter Nem szégyen egyetérteni Orbán Viktorral címmel szólalt fel a parlamentben, de mielőtt bármit mondhatott volna, Kövér László figyelmeztette, hogy nem adtak be szemléltetésre vonatkozó kérelmet a házbizottsághoz, szóval eszükbe ne jusson ilyen eszközöket használni.

 Mivel az LMP-s képviselők mégis feltartották azokat a transzparenseket, amiken Orbán Viktor tandíjat ellenző, korábbi nyilatkozatai voltak olvashatók, a házelnök magához vette a szót, és figyelmeztette őket, hogy hagyják abba.

Mivel nem tették le az idézeteket, Kövér kizárta őket az ülés hátralévő részéről, így nem szólalhatnak fel és a napi tiszteletdíjat is bukták. 

A táblákon a következő idézetek voltak olvashatók:

  • „A tandíj mellőzésével is lehet fejleszteni az egyetemek és főiskolák működését.” - Orbán Viktor (2008. március)
  • „A tandíjnak ellensége vagyok, és az is maradok.„ - Orbán Viktor (2012. július)
  • „Ha tandíj lett volna, akkor én ma nem állnék itt.” - Orbán Viktor (2008. Február)
  • „Beszéljünk ismét egyenesen. A tandíj a magunkfajtákat kirekeszti az egyetemekről.” - Orbán Viktor (2008. Február)
  • „Sohasem fogok belenyugodni abba, hogy Magyarországon tandíj zárja el a gyerekek előtti felemelkedés lehetőségét." - Orbán Viktor (2008. Február)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.