Kövér László egész napra kitiltotta az LMP-s képviselőket az ülésről

szórakozás
2018 október 15., 12:18
comments 263

Ungár Péter Nem szégyen egyetérteni Orbán Viktorral címmel szólalt fel a parlamentben, de mielőtt bármit mondhatott volna, Kövér László figyelmeztette, hogy nem adtak be szemléltetésre vonatkozó kérelmet a házbizottsághoz, szóval eszükbe ne jusson ilyen eszközöket használni.

 Mivel az LMP-s képviselők mégis feltartották azokat a transzparenseket, amiken Orbán Viktor tandíjat ellenző, korábbi nyilatkozatai voltak olvashatók, a házelnök magához vette a szót, és figyelmeztette őket, hogy hagyják abba.

Mivel nem tették le az idézeteket, Kövér kizárta őket az ülés hátralévő részéről, így nem szólalhatnak fel és a napi tiszteletdíjat is bukták. 

link Forrás

A táblákon a következő idézetek voltak olvashatók:

  • „A tandíj mellőzésével is lehet fejleszteni az egyetemek és főiskolák működését.” - Orbán Viktor (2008. március)
  • „A tandíjnak ellensége vagyok, és az is maradok.„ - Orbán Viktor (2012. július)
  • „Ha tandíj lett volna, akkor én ma nem állnék itt.” - Orbán Viktor (2008. Február)
  • „Beszéljünk ismét egyenesen. A tandíj a magunkfajtákat kirekeszti az egyetemekről.” - Orbán Viktor (2008. Február)
  • „Sohasem fogok belenyugodni abba, hogy Magyarországon tandíj zárja el a gyerekek előtti felemelkedés lehetőségét." - Orbán Viktor (2008. Február)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.