Csányi Sándor is csak a hírekből tudta meg, hogy vége a lakástakarékoknak

Az  OTP Bank elnök-vezérigazgatója a hvg.hu kérdésére elmondta, hogy csak a hírekből tájékozódott arról, hogy a Fidesz megszüntetné a lakástakarékok állami támogatását, a Bankszövetséggel nem folyt tárgyalás ezzel kapcsolatban.

Tegnap meccs volt, hajnalban értem haza, a kollégáimmal még nem igazán konzultáltam” - tette hozzá Csányi, aki hétfőn Orbán Viktor mellől nézte végig a magyar válogatott észtek elleni meccsét Tallinban. 

Egyébként Csányi üzletileg nem számít jelentős változásra. Elmondta, hogy azért nem lát problémát, mert a kormány szándéka szerint az államkasszában maradó összeget a családok otthonteremtési kedvezményére kívánják fordítani a jövőben. EZ nem olyan, mintha egy jövedelemforrás, vagy egy támogatott hitel lehetősége esne ki.

A Portfólió számításai szerint a lakáskasszákban lévő megtakarítások 35 százalékát az OTP kezelte. A lap szerint középtávon még javíthatja is bank versenyhelyzetét, ha az állami támogatások megvonása miatt a legnagyobb vetélytársnak számító  Fundamenta kieshet a hitelpiacról.