Csányi Sándor is csak a hírekből tudta meg, hogy vége a lakástakarékoknak

gazdaság
2018 október 16., 10:20
comments 169

Az OTP Bank elnök-vezérigazgatója a hvg.hu kérdésére elmondta, hogy csak a hírekből tájékozódott arról, hogy a Fidesz megszüntetné a lakástakarékok állami támogatását, a Bankszövetséggel nem folyt tárgyalás ezzel kapcsolatban.

Tegnap meccs volt, hajnalban értem haza, a kollégáimmal még nem igazán konzultáltam” - tette hozzá Csányi, aki hétfőn Orbán Viktor mellől nézte végig a magyar válogatott észtek elleni meccsét Tallinban.

Egyébként Csányi üzletileg nem számít jelentős változásra. Elmondta, hogy azért nem lát problémát, mert a kormány szándéka szerint az államkasszában maradó összeget a családok otthonteremtési kedvezményére kívánják fordítani a jövőben. EZ nem olyan, mintha egy jövedelemforrás, vagy egy támogatott hitel lehetősége esne ki.

A Portfólió számításai szerint a lakáskasszákban lévő megtakarítások 35 százalékát az OTP kezelte. A lap szerint középtávon még javíthatja is bank versenyhelyzetét, ha az állami támogatások megvonása miatt a legnagyobb vetélytársnak számító Fundamenta kieshet a hitelpiacról.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt