Csányi Sándor is csak a hírekből tudta meg, hogy vége a lakástakarékoknak

gazdaság
2018 október 16., 10:20

Az OTP Bank elnök-vezérigazgatója a hvg.hu kérdésére elmondta, hogy csak a hírekből tájékozódott arról, hogy a Fidesz megszüntetné a lakástakarékok állami támogatását, a Bankszövetséggel nem folyt tárgyalás ezzel kapcsolatban.

Tegnap meccs volt, hajnalban értem haza, a kollégáimmal még nem igazán konzultáltam” - tette hozzá Csányi, aki hétfőn Orbán Viktor mellől nézte végig a magyar válogatott észtek elleni meccsét Tallinban.

Egyébként Csányi üzletileg nem számít jelentős változásra. Elmondta, hogy azért nem lát problémát, mert a kormány szándéka szerint az államkasszában maradó összeget a családok otthonteremtési kedvezményére kívánják fordítani a jövőben. EZ nem olyan, mintha egy jövedelemforrás, vagy egy támogatott hitel lehetősége esne ki.

A Portfólió számításai szerint a lakáskasszákban lévő megtakarítások 35 százalékát az OTP kezelte. A lap szerint középtávon még javíthatja is bank versenyhelyzetét, ha az állami támogatások megvonása miatt a legnagyobb vetélytársnak számító Fundamenta kieshet a hitelpiacról.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.