Csányi Sándor is csak a hírekből tudta meg, hogy vége a lakástakarékoknak

Az  OTP Bank elnök-vezérigazgatója a hvg.hu kérdésére elmondta, hogy csak a hírekből tájékozódott arról, hogy a Fidesz megszüntetné a lakástakarékok állami támogatását, a Bankszövetséggel nem folyt tárgyalás ezzel kapcsolatban.

Tegnap meccs volt, hajnalban értem haza, a kollégáimmal még nem igazán konzultáltam” - tette hozzá Csányi, aki hétfőn Orbán Viktor mellől nézte végig a magyar válogatott észtek elleni meccsét Tallinban. 

Egyébként Csányi üzletileg nem számít jelentős változásra. Elmondta, hogy azért nem lát problémát, mert a kormány szándéka szerint az államkasszában maradó összeget a családok otthonteremtési kedvezményére kívánják fordítani a jövőben. EZ nem olyan, mintha egy jövedelemforrás, vagy egy támogatott hitel lehetősége esne ki.

A Portfólió számításai szerint a lakáskasszákban lévő megtakarítások 35 százalékát az OTP kezelte. A lap szerint középtávon még javíthatja is bank versenyhelyzetét, ha az állami támogatások megvonása miatt a legnagyobb vetélytársnak számító  Fundamenta kieshet a hitelpiacról. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.