Franciaországban kastélyt, Rolls-Royce-ot és Dali-képeket vásárolt a dajdajozó ukrán halott

Igazán színes bűnügyről számol be az Europol friss közleménye. Eszerint a francia csendőrség az Europol embereinek segítségével még október 5-én lerohant egy francia kastélyt, ahol letartóztattak egy ukrán állapolgárt és 3 társát, illetve lefoglaltak egy muzeális Rolls Royce Phantomot és három eredeti Salvador Dali-festményt, magáról a kastélyról nem is beszélve.

Az ügyben az volt a pikáns, hogy az ukrán fickó már rég meghalt.

A lefoglalt kocsi és a lerohant kastély

A csendőrök még januárban fogtak gyanút, mert zavarosnak találták egy 3 millió euróért egy luxemburgi cég által megvásárolt francia kastély papírjait. A cég mögött egy olyan ukrán állampolgár állt, akit szülőhazájában nagy összegű korrupcióval vádoltak, hogy a büntetést egy hamis halotti bizonyítvánnyal ússza meg.

A franciák a kastélyügy felderítése végett bevonták a nyomozásban az ukránokat és a luxemburgiakat is. Ezután derült csak ki, hogy az otthon halottnak hitt férfi valójában nemhogy él, hanem pezsgőben-vajban fürdik Franciaországban. Így lett az egyszerű csalási ügyből nemzetközi pénzmosási botrány.

Az Europol egyelőre nem árulta el az elfogott ukrán nevét.

A tippet köszönjük Gáspárnak.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.