Franciaországban kastélyt, Rolls-Royce-ot és Dali-képeket vásárolt a dajdajozó ukrán halott

2018 október 16., kedd 12:16
47

Igazán színes bűnügyről számol be az Europol friss közleménye. Eszerint a francia csendőrség az Europol embereinek segítségével még október 5-én lerohant egy francia kastélyt, ahol letartóztattak egy ukrán állapolgárt és 3 társát, illetve lefoglaltak egy muzeális Rolls Royce Phantomot és három eredeti Salvador Dali-festményt, magáról a kastélyról nem is beszélve.

Az ügyben az volt a pikáns, hogy az ukrán fickó már rég meghalt.

A lefoglalt kocsi és a lerohant kastély

A csendőrök még januárban fogtak gyanút, mert zavarosnak találták egy 3 millió euróért egy luxemburgi cég által megvásárolt francia kastély papírjait. A cég mögött egy olyan ukrán állampolgár állt, akit szülőhazájában nagy összegű korrupcióval vádoltak, hogy a büntetést egy hamis halotti bizonyítvánnyal ússza meg.

A franciák a kastélyügy felderítése végett bevonták a nyomozásban az ukránokat és a luxemburgiakat is. Ezután derült csak ki, hogy az otthon halottnak hitt férfi valójában nemhogy él, hanem pezsgőben-vajban fürdik Franciaországban. Így lett az egyszerű csalási ügyből nemzetközi pénzmosási botrány.

Az Europol egyelőre nem árulta el az elfogott ukrán nevét.

A tippet köszönjük Gáspárnak.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt