Franciaországban kastélyt, Rolls-Royce-ot és Dali-képeket vásárolt a dajdajozó ukrán halott

bűnügy
2018 október 16., 12:16
comments 47

Igazán színes bűnügyről számol be az Europol friss közleménye. Eszerint a francia csendőrség az Europol embereinek segítségével még október 5-én lerohant egy francia kastélyt, ahol letartóztattak egy ukrán állapolgárt és 3 társát, illetve lefoglaltak egy muzeális Rolls Royce Phantomot és három eredeti Salvador Dali-festményt, magáról a kastélyról nem is beszélve.

Az ügyben az volt a pikáns, hogy az ukrán fickó már rég meghalt.

photo_camera A lefoglalt kocsi és a lerohant kastély

A csendőrök még januárban fogtak gyanút, mert zavarosnak találták egy 3 millió euróért egy luxemburgi cég által megvásárolt francia kastély papírjait. A cég mögött egy olyan ukrán állampolgár állt, akit szülőhazájában nagy összegű korrupcióval vádoltak, hogy a büntetést egy hamis halotti bizonyítvánnyal ússza meg.

A franciák a kastélyügy felderítése végett bevonták a nyomozásban az ukránokat és a luxemburgiakat is. Ezután derült csak ki, hogy az otthon halottnak hitt férfi valójában nemhogy él, hanem pezsgőben-vajban fürdik Franciaországban. Így lett az egyszerű csalási ügyből nemzetközi pénzmosási botrány.

Az Europol egyelőre nem árulta el az elfogott ukrán nevét.

A tippet köszönjük Gáspárnak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.