Nyomozás indul a Budapesten szívműtétre váró beteg halála ügyében

Több 444 videó?
Szeretném

„Nyomozást rendelt el az ügyészség a Budapesten szívműtétre váró beteg halála ügyében” -  közölte a fővárosi főügyészség kedd délután.

A nyomozást a a budapesti IX. kerületi ügyészség rendelte el halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt egy magánszemély feljelentése alapján.

Mint azt az ügyészségi közlemény kiemeli, a nyomozást nem azért rendelték el, mert felmerült volna a gyanú, hogy az orvos elbocsátása vezetett a beteg halálához, hanem „a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján nem zárható ki az, hogy az elbocsátott orvos szakmai szabályszegése vezetett a beteg halálához.”

Október elején derült ki, hogy a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetből (GOKI) elbocsátották Székely László szívsebész specialistát. Az orvos távozása után meghalt az orvos egyik betege, a Népszava értesülései szerint a férfinak egyedi érimplantátumra volt szüksége, orvosa el is indította az engedélyeztetési folyamatot, de mire a szükséges papírok megérkeztek, Székely már nem volt az osztályon. 

A GOKI az orvost hibáztatta a beteg halála miatt. Székely később azt nyilatkozta, betegei - köztük a később elhunyt beteg - nála érdeklődtek, hogy mi lesz velük, miután őt elküldték.