Polt Péter Vietnamba utazott egy hétre, hogy megossza a tapasztalatait az ottani legfőbb ügyésszel

Az ügyészség honlapján megjelent egy képes beszámoló Polt Péter vietnami útjáról, aki Le Minh Tri vietnami legfőbb ügyész meghívására szeptember 17-24. között hivatalos látogatáson volt az országban.

A magyar és a vietnami legfőbb ügyész még 2010 nyarán, kétoldalú megállapodást kötött Budapesten- többek között - a szakmai tapasztalatok megosztásáról, továbbá arról is, hogy az együttműködést kiterjesztik az ügyészek bűnüldözési ismereteinek javítását szolgáló továbbképzésekre. A mostani hivatalos találkozásra a kétoldalú megállapodás bővítésének jegyében került sor, ugyanis a legfőbb ügyészek a képzés területén konkrétabb, és szélesebb körű együttműködést szeretnének folytatni. 

Fotó: Ügyészség

Polt Péter legfőbb ügyészt a hivatalos útja során fogadta Nguyen Thi Kim Ngan asszony, a Nemzetgyűlés elnöke, Nguyen Hoa Binh úr, a Legfelsőbb Népi Bíróság elnöke, és Le Thanh Long igazságügyi miniszter. A legfőbb ügyész emellett tartományi főügyészekkel is találkozott. 

A főügyészekkel történt megbeszéléseken szó esett a tartományok földrajzi, társadalmi és turisztikai sajátosságairól, amelyek hatással vannak a bűncselekmények alakulására. Az egyeztetések során Polt Péter legfőbb ügyész megosztotta a magyar tapasztalatokat a határon átnyúló bűncselekményekkel kapcsolatban. A felek megvitatták továbbá a felderítéssel, a fedett nyomozással, az embercsempészéssel kapcsolatos témákat. 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.