Szijjártó álszentnek nevezte a briteket és a franciákat, amiért szankciókat akarnak Oroszország ellen

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A magyar külügyminiszter álszentnek nevezte Nagy-Britanniát, Franciaországot és a többi olyan tagállamot, amelyik támogatja az Oroszország elleni szankciókat. Szijjártó Péter szerint miközben a nyugat-európai országok egyfelől elítélik Vlagyimir Putyint, közben üzletelnek Oroszországgal. 

Ez kettős mérce. Nagyon frusztráló ez az álszentség, ami az Oroszországgal való kapcsolatoknál vagy együttműködésnél kerül elő. Hogy őszinte legyek, elegünk van ebből!” - mondta a nemrég díszdoktorrá avatott a külügyminiszter Luxembourgban az uniós külügyminiszterek találkozóján.

A találkozón Nagy-Britannia és Franciaország a Salisbury-ben elkövetett mérgezéssel és a vegyi fegyverek szíriai bevetésével vádolták Oroszországot. 

Szijjártó szerint miközben Magyarországot úgy állítják be, mintha szoros kapcsolatokat építene ki Oroszországgal, ők ugyanezt teszik. „Azok az országok csinálják a legnagyobb üzleteket Oroszországban, akik a szankciókért küzdenek” - állapította meg.  (SkyNews)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.