Szijjártó álszentnek nevezte a briteket és a franciákat, amiért szankciókat akarnak Oroszország ellen

politika
2018 október 16., 05:36
comments 190

A magyar külügyminiszter álszentnek nevezte Nagy-Britanniát, Franciaországot és a többi olyan tagállamot, amelyik támogatja az Oroszország elleni szankciókat. Szijjártó Péter szerint miközben a nyugat-európai országok egyfelől elítélik Vlagyimir Putyint, közben üzletelnek Oroszországgal.

Ez kettős mérce. Nagyon frusztráló ez az álszentség, ami az Oroszországgal való kapcsolatoknál vagy együttműködésnél kerül elő. Hogy őszinte legyek, elegünk van ebből!” - mondta a nemrég díszdoktorrá avatott a külügyminiszter Luxembourgban az uniós külügyminiszterek találkozóján.

A találkozón Nagy-Britannia és Franciaország a Salisbury-ben elkövetett mérgezéssel és a vegyi fegyverek szíriai bevetésével vádolták Oroszországot.

Szijjártó szerint miközben Magyarországot úgy állítják be, mintha szoros kapcsolatokat építene ki Oroszországgal, ők ugyanezt teszik. „Azok az országok csinálják a legnagyobb üzleteket Oroszországban, akik a szankciókért küzdenek” - állapította meg. (SkyNews)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.