Szijjártó álszentnek nevezte a briteket és a franciákat, amiért szankciókat akarnak Oroszország ellen

A magyar külügyminiszter álszentnek nevezte Nagy-Britanniát, Franciaországot és a többi olyan tagállamot, amelyik támogatja az Oroszország elleni szankciókat. Szijjártó Péter szerint miközben a nyugat-európai országok egyfelől elítélik Vlagyimir Putyint, közben üzletelnek Oroszországgal. 

Ez kettős mérce. Nagyon frusztráló ez az álszentség, ami az Oroszországgal való kapcsolatoknál vagy együttműködésnél kerül elő. Hogy őszinte legyek, elegünk van ebből!” - mondta a nemrég díszdoktorrá avatott a külügyminiszter Luxembourgban az uniós külügyminiszterek találkozóján.

A találkozón Nagy-Britannia és Franciaország a Salisbury-ben elkövetett mérgezéssel és a vegyi fegyverek szíriai bevetésével vádolták Oroszországot. 

Szijjártó szerint miközben Magyarországot úgy állítják be, mintha szoros kapcsolatokat építene ki Oroszországgal, ők ugyanezt teszik. „Azok az országok csinálják a legnagyobb üzleteket Oroszországban, akik a szankciókért küzdenek” - állapította meg.  (SkyNews)

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.