11 milliárdot költ a kormány arra, hogy elmagyarázza, milyen sikeresen támogatja a rászorulókat

2018 október 17., szerda 10:08
135

Nettó 11 milliárd forintba kerülnek majd azok a rendezvények (több száz fős konferenciák, workshopok), amelyeken elmondják, hogy milyen sikeres volt két uniós program, az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) és a Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program (RSZTOP) - írja a 24.hu.

2014 és 2020 között a két programra 976 milliárd forintot költöttek. A RSZTOP az a program, amiben jellemzően természetbeni juttatást adnak, mint például élelmiszercsomagot. Ez tavaly például olyan jól sikerült, hogy az OLAF is vizsgálódni kezdett. (Ennek a projektnek a keretében csinálta azt a kormány, hogy a csomagokon nem tüntette fel, hogy az EU-nak köszönhető, azt viszont ráírta, hogy „Ezt a csomagot Magyarország kormánya juttatta el önhöz és családjához”.)

A projektek sikerességét világgá kürtölő rendezvények megszervezésére kiírt közbeszerzési pályázatra tizenegyen jelentkeztek, és közülük nyolcan részt is vehetnek a teljesítésben. Ezek a Budapest Party Service Kft.; a COMP-LET Party Service Kft.; a Hamu és Gyémánt Kft.; Keiok Kft.; a Király és Novotny Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (képviselő ajánlattevő); az EuroPro Consulting Kft.; az L.A. Multi-Zone Kft. és a Sensation Event&Congress Kft.

A Sensation Event&Congress Kft. Sárosi Krisztina Mónikáé, Vajna Tímea barátnőjéé. Ez az a cég, amely az Andy Vajna fennhatósága alatt működő Magyar Nemzeti Filmalaptól 10,5 millió forintos fejlesztési támogatást kapott a Kölcsönlakás forgatókönyvére. 2013 decemberében pedig Rogán Antallal szerződött kommunikációs munkákra az Absolute Occasion Kft.-n keresztül, bruttó 47 millió forintért. Az óvónőképzésre szánt pénzekből is megszerzett több tízmillió forintot.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt