Párizs központjában verték össze egy francia melegjogi szervezet elnökét

külföld
2018 október 17., 11:28

Az Urgence Homophobie nevű szervezet elnöke, Guillaume Mélanie éppen egy párizsi étteremből jött ki, amikor egy férfi elkezdte gyalázni, homofób megjegyzéseket tett, majd rátámadt - írja a BBC. Mélanie orra az ütések következtében eltört és további zúzódásokat szenvedett. A férfi egy olyan melegjogi szervezetet vezet, mely arra specializálódott, hogy kimenekítse a melegeket Csecsenföldről. Ahogy arról mi is írtunk, a melegek csecsenföldi üldöztetése miatt már a Nemzetközi Büntetőbírósághoz fordult több melegszervezet.

link Forrás

Kedden este épp azt ünnepelték, hogy sikerült menedékjogot szerezni Franciaországban egy csecsenföldi meleg férfinak, a támadás a vacsora után történt. Párizs polgármestere, Anne Hidalgo Twitteren fejezte ki együttérzését, és biztosította Mélanie-t a támogatásáról. A férfi azt mondta, az incidens a város egy olyan részén történt, amit ő eddig kimondottan melegbarátnak tartott.

A közelmúltban több hasonló eset történt Párizsban: múlt héten két, egy padon üldögélő leszbikus nőre támadtak, október elején pedig két csókolózó férfit vertek úgy össze, hogy kórházban kellett kezelni őket.