Párizs központjában verték össze egy francia melegjogi szervezet elnökét

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az Urgence Homophobie nevű szervezet elnöke, Guillaume Mélanie éppen egy párizsi étteremből jött ki, amikor egy férfi elkezdte gyalázni, homofób megjegyzéseket tett, majd rátámadt - írja a BBC. Mélanie orra az ütések következtében eltört és további zúzódásokat szenvedett. A férfi egy olyan melegjogi szervezetet vezet, mely arra specializálódott, hogy kimenekítse a melegeket Csecsenföldről. Ahogy arról mi is írtunk, a melegek csecsenföldi üldöztetése miatt már a Nemzetközi Büntetőbírósághoz fordult több melegszervezet.

Kedden este épp azt ünnepelték, hogy sikerült menedékjogot szerezni Franciaországban egy csecsenföldi meleg férfinak, a támadás a vacsora után történt. Párizs polgármestere, Anne Hidalgo Twitteren fejezte ki együttérzését, és biztosította Mélanie-t a támogatásáról. A férfi azt mondta, az incidens a város egy olyan részén történt, amit ő eddig kimondottan melegbarátnak tartott.

A közelmúltban több hasonló eset történt Párizsban: múlt héten két, egy padon üldögélő leszbikus nőre támadtak, október elején pedig két csókolózó férfit vertek úgy össze, hogy kórházban kellett kezelni őket.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó