Mégsem a Zöldekkel alakítana koalíciót a CSU Bajorországban

Miután a keresztényszociális CSU elvesztette az abszolút többségét a bajorországi választáson, a várakozásokkal ellentétben mégsem a második legtöbb szavazatot kapó Zöldekkel kezdi meg a koalíciós tárgyalásokat, hanem a helyi balliberális-centrista-környezetvédő protesztpárttal, a  Freie Wähler Bayernnel.

Bár szerdán a Zöldekkel is leültek tárgyalni, de rájöttek, hogy a Freien Wähler közelebb áll hozzájuk. A tárgyalások pénteken vagy hétfőn folytatódhatnak, amivel viszonylag sietniük kell, mert a bajor alkotmány miatt nem húzódhat sokáig az átmeneti időszak. Így legkésőbb november 5-ig össze kell ülnie az új tartományi parlamentnek, egy héttel később pedig a miniszterelnököt is meg kell választani. 

A CSU 85 helyet tudott szerezni vasárnap, a  Freie Wähler pedig 27-et, így viszonylag kényelmes többségük lehet a 205 fős tartományi parlamentben. 

A Zöldek csalódottak voltak a CSU döntése miatt, úgy érzik, hogy a párt a könnyebb utat választotta, ami azt jelenti, hogy minden úgy megy tovább, ahogy eddig volt. (Spiegel

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.