Mégsem a Zöldekkel alakítana koalíciót a CSU Bajorországban

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Miután a keresztényszociális CSU elvesztette az abszolút többségét a bajorországi választáson, a várakozásokkal ellentétben mégsem a második legtöbb szavazatot kapó Zöldekkel kezdi meg a koalíciós tárgyalásokat, hanem a helyi balliberális-centrista-környezetvédő protesztpárttal, a  Freie Wähler Bayernnel.

Bár szerdán a Zöldekkel is leültek tárgyalni, de rájöttek, hogy a Freien Wähler közelebb áll hozzájuk. A tárgyalások pénteken vagy hétfőn folytatódhatnak, amivel viszonylag sietniük kell, mert a bajor alkotmány miatt nem húzódhat sokáig az átmeneti időszak. Így legkésőbb november 5-ig össze kell ülnie az új tartományi parlamentnek, egy héttel később pedig a miniszterelnököt is meg kell választani. 

A CSU 85 helyet tudott szerezni vasárnap, a  Freie Wähler pedig 27-et, így viszonylag kényelmes többségük lehet a 205 fős tartományi parlamentben. 

A Zöldek csalódottak voltak a CSU döntése miatt, úgy érzik, hogy a párt a könnyebb utat választotta, ami azt jelenti, hogy minden úgy megy tovább, ahogy eddig volt. (Spiegel

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.