A kormány csak akkor foglalkozik Lázár János dohányzásellenes terveivel, ha letett valamit az asztalra

2018 október 19., péntek 8:54
212

A kormány nem foglalkozott a 2020 január 1-je után születőkre vonatkozó dohányvásárlási tilalom kérdésével, mivel Lázár János ilyen javaslatot egyelőre nem tett le hivatalosan a kabinet asztalára” - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ az MTI megkeresésére.

Lázár János, csütörtökön a nemdohányzók védelméért felelős miniszterelnöki biztosaként Siófokon, a Tobacco Hungary konferenciáján állt elő a nagy ötlettel, hogy akik 2020 után születnek, már ne vehessenek dohányterméket Magyarországon. Még akkor sem, ha már betöltötték a 18-at.

Elmondta azt is, javasolni fogja a dohányzás betiltását a gépjárművekben a mobilhasználathoz hasonlóan, ahogy azt is, hogy a társasházi közösségnek nagyobb jogosítványa legyen a dohányzás korlátozására a társasház egyes területein. Lázár akkor úgy fogalmazott, hogy mindezt kezdeményezni fogja a kormánynál. Ezek szerint erre még várni kell. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt