Kilép az LMP-ből a párt egyetlen EP-képviselője

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Meszerics Tamás kilép az LMP-ből – írja a Mérce. Az LMP 2014-ben megválasztott európai parlamenti képviselője a lap szerint a párt elnökségének küldött emailjében arról ír, október 22-i hatállyal megszünteti a tagságát a pártban, a döntését pedig a legutóbbi kongresszus eredményével indokolta. Az Index szerint Meszerics kedden a Facebookon hozza nyilvánosságra a döntést.

Meszerics Tamás

A kongresszuson – ahol Demeter Mártát választották társelnöknek Keresztes László Lóránd frakcióvezető mellé – a párt úgy döntött, elutasítja a korábban tervezgetett stratégiáit, miszerint a Jobbikkal és a Momentummal együttműködést építene.

Meszerics azt írta, az LMP „az elmúlt időszakban jelentősebb politikai vita nélkül új stratégiai irányba állt, és emellett utolsó döntéseivel olyan komoly politikai kockázatot vállalt, amit nem kívánok, de jó lelkiismerettel nem is tudnék védeni a nyilvánosság előtt”. Meszerics azt is írja, hogy a politikai meggyőződése mostanra nagyon távol került a párt irányvonalától.

Meszerics az elmúlt hetekben azzal került konfliktusba az LMP parlamenti frakciójával, hogy Demeter Márta sajtótájékoztatón azt mondta, nem fogják megszavazni az EP-ben a Sargentini-jelentést, Meszerics viszont úgy nyilatkozott, hogy az értékítélettel nem ért egyet, a jelentésben pedig nem lát hibát. Meszerics végül tartózkodott a jelentés megszavazásakor.

1990-ben szerzett angol-történelem szakos bölcsész diplomát az ELTE-n, a rendszerváltástól 1995-ig az SZDSZ tagja, azután a CEU oktatója volt, 2009 és 2010 között az LMP országos választmányának titkára, 2013 és 2014 között tagja. 2014-től az LMP EP-képviselője. (Mérce, Index, MTI)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.