Kilép az LMP-ből a párt egyetlen EP-képviselője

POLITIKA
2018 október 21., 17:28
comments 203

Meszerics Tamás kilép az LMP-ből – írja a Mérce. Az LMP 2014-ben megválasztott európai parlamenti képviselője a lap szerint a párt elnökségének küldött emailjében arról ír, október 22-i hatállyal megszünteti a tagságát a pártban, a döntését pedig a legutóbbi kongresszus eredményével indokolta. Az Index szerint Meszerics kedden a Facebookon hozza nyilvánosságra a döntést.

Meszerics Tamás
photo_camera Meszerics Tamás

A kongresszuson – ahol Demeter Mártát választották társelnöknek Keresztes László Lóránd frakcióvezető mellé – a párt úgy döntött, elutasítja a korábban tervezgetett stratégiáit, miszerint a Jobbikkal és a Momentummal együttműködést építene.

Meszerics azt írta, az LMP „az elmúlt időszakban jelentősebb politikai vita nélkül új stratégiai irányba állt, és emellett utolsó döntéseivel olyan komoly politikai kockázatot vállalt, amit nem kívánok, de jó lelkiismerettel nem is tudnék védeni a nyilvánosság előtt”. Meszerics azt is írja, hogy a politikai meggyőződése mostanra nagyon távol került a párt irányvonalától.

Meszerics az elmúlt hetekben azzal került konfliktusba az LMP parlamenti frakciójával, hogy Demeter Márta sajtótájékoztatón azt mondta, nem fogják megszavazni az EP-ben a Sargentini-jelentést, Meszerics viszont úgy nyilatkozott, hogy az értékítélettel nem ért egyet, a jelentésben pedig nem lát hibát. Meszerics végül tartózkodott a jelentés megszavazásakor.

1990-ben szerzett angol-történelem szakos bölcsész diplomát az ELTE-n, a rendszerváltástól 1995-ig az SZDSZ tagja, azután a CEU oktatója volt, 2009 és 2010 között az LMP országos választmányának titkára, 2013 és 2014 között tagja. 2014-től az LMP EP-képviselője. (Mérce, Index, MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.