Lezuhant a háza tetejéről Makaó pekingi helytartója

A halálba zuhant szombaton Cseng Hsziao-szung, a kínai kormány makaói megbízottja. Makaó 1999-ig portugál gyarmat volt, azóta Hong Kong-hoz hasonló státusban Kínához tartozik, de elég nagy autonómiát élvez. A helyi vezetőket demokratikusan választják, de minden kinevezéshez szükség van a kínai kormány jóváhagyására. A most elhunyt kínai hivatalnok volt a legmagasabb rangú politikus, akit a pekingi kormány a szigetre delegált. 

Cseng Hsziao-szung halálának körülményeiről semmit sem tudni, a kínai kormány csak annyit említett meg egy közleményben, hogy depressziós volt. Ezzel valószínűleg annak a magyarázatnak ágyaznak meg, hogy öngyilkos lehetett. 

Híd a Kínai Népköztársaság és az egykori gyarmatok között.Fotó: Stringer/Imaginechina

Az elhunyt politikus a Kínát irányító kommunista párt Központi Bizottságának is a tagja volt, és pénteken még tárgyalásokon vett részt. (Reuters / MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.