A szaúdi uralkodó sajnálkozva szorított kezet a meggyilkolt újságíró családtagjaival

külföld
2018 október 23., 17:44
comments 185

Kedden Szalman szaúdi király és Mohammed bin Szalman koronaherceg Rijádban fogadták a meggyilkolt szaúdi újságíró, Dzsamál Hasogdzsi fiát és a többi családtagját.

A beszámolókból sajnos nem derült ki, hogy mit lehet mondani egy ilyen helyzetben, ugyanis  Hasogdzsit isztambuli szaúdi főkonzulátuson ölték meg. Ezt nemrég már Szaúd-Arábia is elismerte

A koronaherceg és a király találkozik Hasogdzsi családjával
photo_camera Szalman király és  Mohammed bin Szalman koronaherceg fogadják a meggyilkolt újságíró rokonait. Fotó: HANDOUT/AFP

A hivatalos magyarázat szerint az újságíró dulakodás következtében vesztette életét. Az eset miatt eltávolították posztjáról a titkosszolgálat helyettes vezetőjét, a szaúdi vezetés pedig mélységes sajnálatát fejezte ki a történtek miatt. Valamint 18 embert őrizetbe vettek. A gyilkosság körülményeit vizsgáló bizottságot egyébként bin Szalman koronaherceg vezeti. 

A Sky News meg nem nevezett forrásokra hivatkozva kedden azt állította, hogy Szaúd-Arábia isztambuli főkonzuljának kertjében megtalálták a meggyilkolt újságíró, Dzsamál Hasogdzsi maradványait. Állításuk szerint az újságírót felvágták, arcát pedig eltorzították. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.