A szaúdi uralkodó sajnálkozva szorított kezet a meggyilkolt újságíró családtagjaival

Kedden Szalman szaúdi király és Mohammed bin Szalman koronaherceg Rijádban fogadták a meggyilkolt szaúdi újságíró, Dzsamál Hasogdzsi fiát és a többi családtagját.

A beszámolókból sajnos nem derült ki, hogy mit lehet mondani egy ilyen helyzetben, ugyanis  Hasogdzsit isztambuli szaúdi főkonzulátuson ölték meg. Ezt nemrég már Szaúd-Arábia is elismerte

Szalman király és  Mohammed bin Szalman koronaherceg fogadják a meggyilkolt újságíró rokonait.Fotó: HANDOUT/AFP

A hivatalos magyarázat szerint az újságíró dulakodás következtében vesztette életét. Az eset miatt eltávolították posztjáról a titkosszolgálat helyettes vezetőjét, a szaúdi vezetés pedig mélységes sajnálatát fejezte ki a történtek miatt. Valamint 18 embert őrizetbe vettek. A gyilkosság körülményeit vizsgáló bizottságot egyébként bin Szalman koronaherceg vezeti. 

A Sky News meg nem nevezett forrásokra hivatkozva kedden azt állította, hogy Szaúd-Arábia isztambuli főkonzuljának kertjében megtalálták a meggyilkolt újságíró, Dzsamál Hasogdzsi maradványait. Állításuk szerint az újságírót felvágták, arcát pedig eltorzították. (Reuters)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.