A szaúdi uralkodó sajnálkozva szorított kezet a meggyilkolt újságíró családtagjaival

2018 október 23., kedd 17:44
190

Kedden Szalman szaúdi király és Mohammed bin Szalman koronaherceg Rijádban fogadták a meggyilkolt szaúdi újságíró, Dzsamál Hasogdzsi fiát és a többi családtagját.

A beszámolókból sajnos nem derült ki, hogy mit lehet mondani egy ilyen helyzetben, ugyanis  Hasogdzsit isztambuli szaúdi főkonzulátuson ölték meg. Ezt nemrég már Szaúd-Arábia is elismerte

Szalman király és  Mohammed bin Szalman koronaherceg fogadják a meggyilkolt újságíró rokonait. Fotó: HANDOUT/AFP

A hivatalos magyarázat szerint az újságíró dulakodás következtében vesztette életét. Az eset miatt eltávolították posztjáról a titkosszolgálat helyettes vezetőjét, a szaúdi vezetés pedig mélységes sajnálatát fejezte ki a történtek miatt. Valamint 18 embert őrizetbe vettek. A gyilkosság körülményeit vizsgáló bizottságot egyébként bin Szalman koronaherceg vezeti. 

A Sky News meg nem nevezett forrásokra hivatkozva kedden azt állította, hogy Szaúd-Arábia isztambuli főkonzuljának kertjében megtalálták a meggyilkolt újságíró, Dzsamál Hasogdzsi maradványait. Állításuk szerint az újságírót felvágták, arcát pedig eltorzították. (Reuters)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt