Bojkottálja a közmédiát a Jobbik

A Jobbik szóvivője szerdán a parlamentben jelentette be, hogy pártja a továbbiakban „nem asszisztál” az MTVA „nem objektív, nem kiegyensúlyozott és nem tényszerű” tájékoztatásához és mostantól bojkottálja a közmédia műsorait. 

Mirkóczki Ádám jobbikos képviselő a parlamentbenFotó: Bruzák Noémi/MTI/MTVA

Mirkóczki Ádám azt is mondta, hogy arra kérik a többi ellenzéki pártot, cselekedjenek ugyanígy, és ne asszisztáljanak tovább ahhoz "a hazug, gusztustulan" dologhoz, amit ma közszolgálati médiának hívnak. 

Az Index tudósítása szerint Mirkóczki ugyanitt reagált arra is, hogy a pártból kilépett Volner János egykori alelnök arról posztolt, a Jobbik bérelte fel azokat az embereket, akik tojással dobálták meg az MTVA székházát, majd zaklatták a Hír TV tudósító riporterét. 

A jobbikos politikus szerint ők sosem fizettek „sem szavazóknak, sem tüntetőknek, sem rongálóknak.” Mirkóczki szerint egyébként az október 23-án este történtek még beleférnek a véleménynyilvánítás szabadságába, viszont felmerül a kérdés, vajon „hol volt a rendőrség, amikor a Fidesz fizetett emberei rongálták a plakátokat a kampányban”.

Mirkóczkira a kormány oldaláról Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára reagált, aki szerint a Jobbikot már a DK-tól is nehéz megkülönböztetni, és sosem gondolta volna, hogy „a Jobbik lesz az, amely "beszivárog az SZDSZ által üresen hagyott résekbe". (Index

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.