Bojkottálja a közmédiát a Jobbik

A Jobbik szóvivője szerdán a parlamentben jelentette be, hogy pártja a továbbiakban „nem asszisztál” az MTVA „nem objektív, nem kiegyensúlyozott és nem tényszerű” tájékoztatásához és mostantól bojkottálja a közmédia műsorait. 

Mirkóczki Ádám jobbikos képviselő a parlamentbenFotó: Bruzák Noémi/MTI/MTVA

Mirkóczki Ádám azt is mondta, hogy arra kérik a többi ellenzéki pártot, cselekedjenek ugyanígy, és ne asszisztáljanak tovább ahhoz "a hazug, gusztustulan" dologhoz, amit ma közszolgálati médiának hívnak. 

Az Index tudósítása szerint Mirkóczki ugyanitt reagált arra is, hogy a pártból kilépett Volner János egykori alelnök arról posztolt, a Jobbik bérelte fel azokat az embereket, akik tojással dobálták meg az MTVA székházát, majd zaklatták a Hír TV tudósító riporterét. 

A jobbikos politikus szerint ők sosem fizettek „sem szavazóknak, sem tüntetőknek, sem rongálóknak.” Mirkóczki szerint egyébként az október 23-án este történtek még beleférnek a véleménynyilvánítás szabadságába, viszont felmerül a kérdés, vajon „hol volt a rendőrség, amikor a Fidesz fizetett emberei rongálták a plakátokat a kampányban”.

Mirkóczkira a kormány oldaláról Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára reagált, aki szerint a Jobbikot már a DK-tól is nehéz megkülönböztetni, és sosem gondolta volna, hogy „a Jobbik lesz az, amely "beszivárog az SZDSZ által üresen hagyott résekbe". (Index