Bojkottálja a közmédiát a Jobbik

politika
2018 október 24., 13:50

A Jobbik szóvivője szerdán a parlamentben jelentette be, hogy pártja a továbbiakban „nem asszisztál” az MTVA „nem objektív, nem kiegyensúlyozott és nem tényszerű” tájékoztatásához és mostantól bojkottálja a közmédia műsorait. 

Mirkóczki Ádám jobbikos képviselő a parlamentben
photo_camera Mirkóczki Ádám jobbikos képviselő a parlamentben Fotó: Bruzák Noémi/MTI/MTVA

Mirkóczki Ádám azt is mondta, hogy arra kérik a többi ellenzéki pártot, cselekedjenek ugyanígy, és ne asszisztáljanak tovább ahhoz "a hazug, gusztustulan" dologhoz, amit ma közszolgálati médiának hívnak. 

Az Index tudósítása szerint Mirkóczki ugyanitt reagált arra is, hogy a pártból kilépett Volner János egykori alelnök arról posztolt, a Jobbik bérelte fel azokat az embereket, akik tojással dobálták meg az MTVA székházát, majd zaklatták a Hír TV tudósító riporterét. 

A jobbikos politikus szerint ők sosem fizettek „sem szavazóknak, sem tüntetőknek, sem rongálóknak.” Mirkóczki szerint egyébként az október 23-án este történtek még beleférnek a véleménynyilvánítás szabadságába, viszont felmerül a kérdés, vajon „hol volt a rendőrség, amikor a Fidesz fizetett emberei rongálták a plakátokat a kampányban”.

Mirkóczkira a kormány oldaláról Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára reagált, aki szerint a Jobbikot már a DK-tól is nehéz megkülönböztetni, és sosem gondolta volna, hogy „a Jobbik lesz az, amely "beszivárog az SZDSZ által üresen hagyott résekbe". (Index

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.