Pár száz jobbikos a közmédia ellen tüntetett, és tojással dobálta meg az MTVA központját

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Október 23-án este a közmédia Kunigunda útján található épülete elé vonult pár száz jobbikos, hogy a kormánypropaganda ellen tüntessen.

Olyan rigmusokat dobáltak, mint hogy „Soros, migráns, Brüsszel – gagyi tévé nem kell!”, „Ez felháborító!” vagy „Ez veszélyes!”.

Tojásdobálás is volt, itt látható, ahogy osztják a tojást:

Itt pedig az, ahogy megdobálják az épületet:

A Hír TV stábja megpróbált élőben bejelentkezni az MTVA székháza elől, de ezt „Patkány Tv” és „Hazudnak!” skandálással lehetetlenítették el:

Nem sokkal később a jobbikosok átvonultak a Lendvay utcába, ahol páran tojásokkal dobálták meg a Fidesz székházát. Erre a rendőrök körbevették a csoportot, és mindenkit igazoltatni akartak, többek között Pintér Tamás országgyűlési képviselőt is. Majd egy véget nem érő vita alakult ki a tüntetők és a rendőrök között arról, hogy a tojásdobálás belefér-e a szabad véleménynyilvánításba. Végül a rendőrök felhagytak az igazoltatásokkal. 

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.