Pár száz jobbikos a közmédia ellen tüntetett, és tojással dobálta meg az MTVA központját

Média
2018 október 23., 17:11
comments 479

Október 23-án este a közmédia Kunigunda útján található épülete elé vonult pár száz jobbikos, hogy a kormánypropaganda ellen tüntessen.

link Forrás

Olyan rigmusokat dobáltak, mint hogy „Soros, migráns, Brüsszel – gagyi tévé nem kell!”, „Ez felháborító!” vagy „Ez veszélyes!”.

Tojásdobálás is volt, itt látható, ahogy osztják a tojást:

link Forrás

Itt pedig az, ahogy megdobálják az épületet:

link Forrás

A Hír TV stábja megpróbált élőben bejelentkezni az MTVA székháza elől, de ezt „Patkány Tv” és „Hazudnak!” skandálással lehetetlenítették el:

link Forrás

Nem sokkal később a jobbikosok átvonultak a Lendvay utcába, ahol páran tojásokkal dobálták meg a Fidesz székházát. Erre a rendőrök körbevették a csoportot, és mindenkit igazoltatni akartak, többek között Pintér Tamás országgyűlési képviselőt is. Majd egy véget nem érő vita alakult ki a tüntetők és a rendőrök között arról, hogy a tojásdobálás belefér-e a szabad véleménynyilvánításba. Végül a rendőrök felhagytak az igazoltatásokkal.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.