Egy közvéleménykutatás szerint az oroszok több mint negyede úgy gondolja, hogy a britek mérgezték meg Szkripalt

2018 október 25., csütörtök 8:20
112

Szergej Szkripal az orosz titkosszolgálat munkatársa volt, de kiderült, hogy évekig kettős ügynökként a brit hírszerzésnek is dolgozott. Mivel Oroszországban - mint ahogy a világ egyik országában sem - a titkosszolgálatok nem igazán szeretik az árulókat, Szkripal Nagy-Britanniában telepedett le. Idén azonban őt és lányát mérgezéses tünetekkel szállították kórházba, és kiderült, hogy egy nagyon erős, Oroszországban előállított idegméreg, a Novicsok került a szervezetükbe.

Idővel a feltételezett merénylőket is azonosították, és kiderült, hogy ők tényleg kötődnek az orosz titkosszolgálatokhoz.

Az orosz Levada 1600 ember megkérdezésével készített felmérést arról, kit látnak az oroszok a mérgezés hátterében. Ez lett az eredmény:

Eszerint 3 százalék szerint az orosz, 28 százalék szerint a brit titkosszolgálat áll a mérgezés mögött, 56 százalék szerint „bárki lehetett”, 13 százalék pedig bizonytalan.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt