Egy közvéleménykutatás szerint az oroszok több mint negyede úgy gondolja, hogy a britek mérgezték meg Szkripalt

Szergej Szkripal az orosz titkosszolgálat munkatársa volt, de kiderült, hogy évekig kettős ügynökként a brit hírszerzésnek is dolgozott. Mivel Oroszországban - mint ahogy a világ egyik országában sem - a titkosszolgálatok nem igazán szeretik az árulókat, Szkripal Nagy-Britanniában telepedett le. Idén azonban őt és lányát mérgezéses tünetekkel szállították kórházba, és kiderült, hogy egy nagyon erős, Oroszországban előállított idegméreg, a Novicsok került a szervezetükbe.

Idővel a feltételezett merénylőket is azonosították, és kiderült, hogy ők tényleg kötődnek az orosz titkosszolgálatokhoz.

Az orosz Levada 1600 ember megkérdezésével készített felmérést arról, kit látnak az oroszok a mérgezés hátterében. Ez lett az eredmény:

Eszerint 3 százalék szerint az orosz, 28 százalék szerint a brit titkosszolgálat áll a mérgezés mögött, 56 százalék szerint „bárki lehetett”, 13 százalék pedig bizonytalan.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.