Egy közvéleménykutatás szerint az oroszok több mint negyede úgy gondolja, hogy a britek mérgezték meg Szkripalt

Szergej Szkripal az orosz titkosszolgálat munkatársa volt, de kiderült, hogy évekig kettős ügynökként a brit hírszerzésnek is dolgozott. Mivel Oroszországban - mint ahogy a világ egyik országában sem - a titkosszolgálatok nem igazán szeretik az árulókat, Szkripal Nagy-Britanniában telepedett le. Idén azonban őt és lányát mérgezéses tünetekkel szállították kórházba, és kiderült, hogy egy nagyon erős, Oroszországban előállított idegméreg, a Novicsok került a szervezetükbe.

Idővel a feltételezett merénylőket is azonosították, és kiderült, hogy ők tényleg kötődnek az orosz titkosszolgálatokhoz.

Az orosz Levada 1600 ember megkérdezésével készített felmérést arról, kit látnak az oroszok a mérgezés hátterében. Ez lett az eredmény:

Eszerint 3 százalék szerint az orosz, 28 százalék szerint a brit titkosszolgálat áll a mérgezés mögött, 56 százalék szerint „bárki lehetett”, 13 százalék pedig bizonytalan.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.