Mostantól az ATV-nek is Habony Árpád hitelezője szállítja a reklámokat

Rendkívüli hírlevél
Amit 2021-ben azonnal tudni kell.

Mostantól a Habony Árpád hitelezőjeként ismertté vált Tombor András hirdetésszervező cége, az Atmedia értékesíti az ATV televíziós és online reklámfelületeit. Tomborék korábban a TV2-vel is hasonló megállapodást kötöttek. Egyébként az Atmediának a Status MPE Magántőke Alapon keresztül Mészáros Lőrinc az egyik tulajdonosa.

Németh Szilárd (nem a fideszes birkózó), az ATV vezérigazgatója a 24.hu kérdésére elmondta, hogy a televízió az utóbbi időben mind fontosabb szereplőjévé vált a piacnak, így a legnagyobb reklámértékesítő cégek számára is érdekes lett. A tárgyalások után a tévé végül a Tombor András, illetve kisebb részben Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Atmediát választotta. Németh szerint a megállapodásnak köszönhetően jelentősen nőnek majd az ATV reklámbevételei.

Arra a felvetésre, hogy az ATV így gyakorlatilag Mészáros Lőrinc cégével szerződött le, Németh azt mondta: „Ez a cég számos televíziós csatorna reklámidejét értékesíti. És nem hiszem, hogy Mészáros Lőrincnek van köze Miki egérhez attól, hogy az Atmedia adja el a Cartoon Network reklámidejét.”

A csatornának egyébként az  RTL Magyarország reklámértékesítő cége is tett ajánlatot, de az ATV vezetése úgy döntött, most jött el az ideje, hogy továbblépjenek.