Védte a blackface-ezést, ezért kirúgták az USA egyik leghíresebb tévését, de fizetnek neki 69 millió dollárt

külföld
2018 október 26., 17:02
comments 261

Kirúgja az NBC Megyn Kellyt, az USA egyik legismertebb és legnépszerűbb tévés műsorvezetőjét. Kelly a héten reggeli műsorában arról beszélt, hogy kiskorában mennyire természetes volt, hogy a gyerekek Halloweenkor feketére festhették az arcukat. A blackface, vagyis a nem fekete emberek arcának feketére mázolása az Egyesült Államokban (és a nyugati világ nagyobb részén) rasszistának számít, a műsorvezető kijelentéseit pedig sokan úgy értelmezték, hogy védte a gyakorlatot.

Az NBC még aznap levette Kellyt a műsorról, és sajtóértesülések szerint elkezdtek tárgyalni a kirúgásáról is.

A Daily Mail szerint megszületett a döntés: a műsorvezető távozik a csatornától, de megkapja a szerződése szerint neki járó 69 millió dolláros végkielégítést is, ami majdnem 20 milliárd forintnak felel meg.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.