Védte a blackface-ezést, ezért kirúgták az USA egyik leghíresebb tévését, de fizetnek neki 69 millió dollárt

Kirúgja az NBC Megyn Kellyt, az USA egyik legismertebb és legnépszerűbb tévés műsorvezetőjét. Kelly a héten reggeli műsorában arról beszélt, hogy kiskorában mennyire természetes volt, hogy a gyerekek Halloweenkor feketére festhették az arcukat. A blackface, vagyis a nem fekete emberek arcának feketére mázolása az Egyesült Államokban (és a nyugati világ nagyobb részén) rasszistának számít, a műsorvezető kijelentéseit pedig sokan úgy értelmezték, hogy védte a gyakorlatot.

Az NBC még aznap levette Kellyt a műsorról, és sajtóértesülések szerint elkezdtek tárgyalni a kirúgásáról is.

A Daily Mail szerint megszületett a döntés: a műsorvezető távozik a csatornától, de megkapja a szerződése szerint neki járó 69 millió dolláros végkielégítést is, ami majdnem 20 milliárd forintnak felel meg.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.