A Soros-hajó után itt a Soros-expressz, a fideszes kommunikáció új csodajárműve

A bevándorláspárti erők főpróbára készülnek a Soros-expresszel - ez volt a legfontosabb üzenete Hollik István vasárnapi sajtótájékoztatójának. A Fidesz Youtube-csatornájára ezzel a címmel került ki a videó, és az MTI is nagyjából ezzel a címmel hozta, majd gyorsan angolul is közzétette a fontos megállapítást.

A lényeg az, hogy

az USA felé gyalogoló hondurasiak valójában nem menekültek, és csak azért indultak útnak, mert Soros György felültette őket valami képzeletbeli vonatra.

A hondurasi menet az amerikai választási kampány egyik legfontosabb témája lett, tegnap részletesen is írtunk róla. Trump többek között a közép-amerikai országokat vádolta azzal, hogy direkt hozzájuk küldik a szegényeket, illetve a demokratákat azzal, hogy odacsábítják őket, hogy majd rájuk szavazzanak. Mike Pence alelnök szerint ez az egész a venezuelai kormány összeesküvése. 

A Fidesz szerint viszont Soros György műve. Hollik utal egy videóra, amelyen valaki egy-egy bankjegyet ad sorban álló embereknek. Ezt egy republikánus képviselő osztotta meg azzal a felirattal, hogy Hondurasban készült, és az látható rajta, hogy az emberek Hondurasban pénzt kapnak azért, hogy útnak induljanak.

A képviselő szerint ki kell nyomozni, hogy amerikai támogatású civilek vagy Soros áll-e az akció mögött. Nem sokkal később Gaetz elismerte, hogy a videó nem Hondurasban készült. Hanem Guatemalában, vagyis a pénzt kapó emberek már rég úton voltak.

Visszatérve a Soros-expresszhez, ez jellegében a Soros-hajóra hasonlít, amelyet még júniusban talált ki a Fidesz.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.