2020-tól már nem lesznek állami helyek a Corvinuson

oktatás
2018 október 30., 07:32

Ezt az egyetem kancellárja, Pavlik Lívia árulta el egy hétfői háttérbeszélgetésen, melyről az Index tudósított. Az ott elhangzottak szerint az egyetemre jövőre még az eddigi feltételek szerint lehet jelentkezni, 2020-tól viszont az alapítványi fenntartásba tett intézménybe már nem lehet majd állami finanszírozási igényt megjelölve jelentkezni, csak önköltséges helyek lesznek a felvételi lapon.

A Budapesti Corvinus Egyetem az ország egyik legjobb gazdasági-társadalomtudományos képzését nyújtó, állami finanszírozású egyetemének számít, a Századvég éléről érkezett Lánczi András rektor vezette intézmény 2019-ben kerül egy állami alapítású alapítvány irányítása alá.

A hétfői beszélgetésen a kancellár azt mondta, hogy ugyanannyi diáknak akarnak tandíjmentes helyet biztosítani, mint eddig: ehhez egyedül jól kell tanulnia a diákoknak, és az eredmények alapján fizetik majd ki az önköltség összegét, melyet a Corvinus a befizetett ösztöndíjakból fizet vissza. A beszélgetésen az is elhangzott, hogy az egyetem szociális alapon járó ösztöndíjakat is kínál majd.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.