2020-tól már nem lesznek állami helyek a Corvinuson

oktatás
2018 október 30., 7:32
comments 84

Ezt az egyetem kancellárja, Pavlik Lívia árulta el egy hétfői háttérbeszélgetésen, melyről az Index tudósított. Az ott elhangzottak szerint az egyetemre jövőre még az eddigi feltételek szerint lehet jelentkezni, 2020-tól viszont az alapítványi fenntartásba tett intézménybe már nem lehet majd állami finanszírozási igényt megjelölve jelentkezni, csak önköltséges helyek lesznek a felvételi lapon.

A Budapesti Corvinus Egyetem az ország egyik legjobb gazdasági-társadalomtudományos képzését nyújtó, állami finanszírozású egyetemének számít, a Századvég éléről érkezett Lánczi András rektor vezette intézmény 2019-ben kerül egy állami alapítású alapítvány irányítása alá.

A hétfői beszélgetésen a kancellár azt mondta, hogy ugyanannyi diáknak akarnak tandíjmentes helyet biztosítani, mint eddig: ehhez egyedül jól kell tanulnia a diákoknak, és az eredmények alapján fizetik majd ki az önköltség összegét, melyet a Corvinus a befizetett ösztöndíjakból fizet vissza. A beszélgetésen az is elhangzott, hogy az egyetem szociális alapon járó ösztöndíjakat is kínál majd.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt