A katasztrófavédelem finanszírozásával újrakezdte a szemétszállítást a Zöld Híd

Hulladék
2018 október 31., 09:33
comments 136

A korábbiaknak megfelelően, a megszokott időpontokban végzi a hulladékszállítást valamennyi érintett Pest és Nógrád megyei településen a Zöld Híd Nonprofit Kft., miután a hulladékszállítás a katasztrófavédelem finanszírozásával újraindult – közölte a cég az MTI-vel.

Azt írják, hogy kérik az ügyfeleket, szerdától a szokásos szállítási rendnek megfelelően helyezzék ki kukákat az ingatlanjaik elé, az elmaradt hétfő-keddi szállítás pótlásáról pedig hamarosan értesítik a 116 település lakosságát.

A közlemény szerint a hulladékszállítás az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság finanszírozásával tudott ismét elindulni. A cég szerint a műszaki segítségnyújtás folyamatos, lehetővé teszi, hogy minél gyorsabban a rendelkezésünkre álló kapacitással működhessenek. Azt írták:

„Az eddigi gyakorlattal ellentétben a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő (NHKV) Zrt. is kisegítő járműveket szervezett.”

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) kedden este közölte az MTI-vel, hogy megtette a szemétszállítás folytatásához szükséges intézkedéseket, miután a Zöld Híd Nkft. ügyvezetője a katasztrófavédelem központjában kedden tartott találkozón megtagadta a szolgáltatásra kötelező határozat átvételét. Az Abcúg a szendehelyi szemétszállítási helyzetről szóló keddi riportjában azt írta: „A Zöld Hidat senki nem hibáztatja, úgy látszik átjön, hogy ők finanszírozási gondok miatt álltak le a szolgáltatással, és a központi gazdálkodással van a baj.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt