A katasztrófavédelem finanszírozásával újrakezdte a szemétszállítást a Zöld Híd

Hulladék
2018 október 31., 09:33
comments 132

A korábbiaknak megfelelően, a megszokott időpontokban végzi a hulladékszállítást valamennyi érintett Pest és Nógrád megyei településen a Zöld Híd Nonprofit Kft., miután a hulladékszállítás a katasztrófavédelem finanszírozásával újraindult – közölte a cég az MTI-vel.

Azt írják, hogy kérik az ügyfeleket, szerdától a szokásos szállítási rendnek megfelelően helyezzék ki kukákat az ingatlanjaik elé, az elmaradt hétfő-keddi szállítás pótlásáról pedig hamarosan értesítik a 116 település lakosságát.

A közlemény szerint a hulladékszállítás az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság finanszírozásával tudott ismét elindulni. A cég szerint a műszaki segítségnyújtás folyamatos, lehetővé teszi, hogy minél gyorsabban a rendelkezésünkre álló kapacitással működhessenek. Azt írták:

„Az eddigi gyakorlattal ellentétben a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő (NHKV) Zrt. is kisegítő járműveket szervezett.”

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) kedden este közölte az MTI-vel, hogy megtette a szemétszállítás folytatásához szükséges intézkedéseket, miután a Zöld Híd Nkft. ügyvezetője a katasztrófavédelem központjában kedden tartott találkozón megtagadta a szolgáltatásra kötelező határozat átvételét. Az Abcúg a szendehelyi szemétszállítási helyzetről szóló keddi riportjában azt írta: „A Zöld Hidat senki nem hibáztatja, úgy látszik átjön, hogy ők finanszírozási gondok miatt álltak le a szolgáltatással, és a központi gazdálkodással van a baj.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.