A szemétszállítással megbízott cég nem vette át a katasztrófavédelem szolgáltatásra kötelező határozatát

káosz
2018 október 30., 20:56
comments 301

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kedd este közölte, hogy megtette mindazokat az intézkedéseket, amelyek ahhoz szükségesek, hogy szerdán folytatódjon a szemétszállítás Pest és Nógrád megye 116 településén.

A településeken péntek óta áll a szemétszállítás. Az önkormányzati tulajdonú Zöld Híd Kft. megbízott ügyvezető igazgatója, Gyenes Szilárd csütörtökön jelentette be: péntektől beszüntetik a hulladékszállítást, mert nem kapták meg az eddig elvégzett munka fedezetét a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő (NHKV) Zrt.-től. Jelezte, hogy kiszolgáltatott helyzetben vannak, mert a cégnek megszűnt a közvetlen bevétele, nem bocsát ki számlát, a lakosság az NHKV Zrt.-nek fizeti be a közszolgáltatási díjat.

A katasztrófavédelem mostani közleménye szerint, bár a Zöld Híd Kft. ügyvezetője a katasztrófavédelem központjában kedd este tartott találkozón megtagadta a katasztrófavédelem szolgáltatásra kötelező határozatának átvételét, a kötelezés hatályos.Arról, hogy melyik településen mikor viszik el a háztartási hulladékot, a katasztrófavédelem a főigazgatóság és a két megyei katasztrófavédelmi igazgatóság honlapján keresztül, közleményben tájékoztatja az érintett lakosokat. A közlemény szerint a szolgáltatás ellátásához szükséges források rendelkezésre állnak. Kedd este a kormány 26,4 milliárdot csoportosít át hulladékgazdálkodásra.

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a múlt heti kormányinfón a szemétszállítás helyzetéről azt mondta, hogy jelentős lobbik mozdultak meg, és jelentős tartozások halmozódtak fel. Üzleti zsarolásoknak nem engednek, nem engednek a rezsicsökkentésből. Ha kell, a katasztrófavédelem is átveheti a szemétszállítást, bár nem ez a cél. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.