A szemétszállítással megbízott cég nem vette át a katasztrófavédelem szolgáltatásra kötelező határozatát

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kedd este közölte, hogy megtette mindazokat az intézkedéseket, amelyek ahhoz szükségesek, hogy szerdán folytatódjon a szemétszállítás Pest és Nógrád megye 116 településén.

A településeken péntek óta áll a szemétszállítás. Az önkormányzati tulajdonú Zöld Híd Kft. megbízott ügyvezető igazgatója, Gyenes Szilárd csütörtökön jelentette be: péntektől beszüntetik a hulladékszállítást, mert nem kapták meg az eddig elvégzett munka fedezetét a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő (NHKV) Zrt.-től. Jelezte, hogy kiszolgáltatott helyzetben vannak, mert a cégnek megszűnt a közvetlen bevétele, nem bocsát ki számlát, a lakosság az NHKV Zrt.-nek fizeti be a közszolgáltatási díjat. 

A katasztrófavédelem mostani közleménye szerint, bár a Zöld Híd Kft. ügyvezetője a katasztrófavédelem központjában kedd este tartott találkozón megtagadta a katasztrófavédelem szolgáltatásra kötelező határozatának átvételét, a kötelezés hatályos.Arról, hogy melyik településen mikor viszik el a háztartási hulladékot, a katasztrófavédelem a főigazgatóság és a két megyei katasztrófavédelmi igazgatóság honlapján keresztül, közleményben tájékoztatja az érintett lakosokat. A közlemény szerint a szolgáltatás ellátásához szükséges források rendelkezésre állnak. Kedd este a kormány 26,4 milliárdot csoportosít át hulladékgazdálkodásra

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a múlt heti kormányinfón a szemétszállítás helyzetéről azt mondta, hogy jelentős lobbik mozdultak meg, és jelentős tartozások halmozódtak fel. Üzleti zsarolásoknak nem engednek, nem engednek a rezsicsökkentésből. Ha kell, a katasztrófavédelem is átveheti a szemétszállítást, bár nem ez a cél.  (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.