A kormány 26,4 milliárdot csoportosít át szemétkáosz kezelésére

Miután a múlt héten Pest és Nógrád megye 116 településén szemétszállítási válság alakult ki, mivel a megbízott önkormányzati cég kifogyott a pénzből, a nemzeti kukaholding pedig nem fizetett neki, egy keddi kormányhatározat 26 443 000 000 forint átcsoportosítását rendeli el a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási feladatok idei ellátásához.

Az összeg előteremtéséhez több területről is pénzeket kell elvonni:

  • A Központi Maradványelszámolási Alapból kivesznek 10 243 000 000 forintot;
  • a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő  ingatlan-beruházásaira és ingatlanvásárlásaira félretett keretéből levonnak  4 404 600 000 forintot;
  • az ingatlanok őrzésére szánt keretből 100 000 000 forintot;
  • a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőhöz tartozó társaságok támogatására szánt pénzből 3 671 000 000 forintot;
  • a tulajdonosi kölcsön elszámolására félretett összegből 524 400 000 forintot;
  • és az Innovációs és Technológiai Minisztérium európai uniós fejlesztési programokra szánt kereténél az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz (CEF) projektjeitől megvontak 7 500 000 000 forintot.

A kormány az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz társfinanszírozásával megvalósítandó fejlesztésektől most megvont 7,5 milliárdos támogatást 2021-ben pótolná.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.