Egy utassal veszekedett a buszsofőr, mikor a Jangcébe hajtott egy 50 méter magas hídról

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Legalább 13 ember meghalt, mikor néhány nappal ezelőtt a kínai Csungkingban egy busz a Jangce folyóba hajtott egy 50 méter magas hídról. A folyó nagyon mély ezen a részen, a busz roncsait is 71 méteres mélységből húzták ki szerdán éjjel. A 8 milliós város rengeteg hajót vetett be a mentéshez, a baleset, ami egy jól karbantartott és alacsony forgalmú hídon történt, egész Kínát sokkolta.

A híd, ahonnan lezuhant a busz.Fotó: Cao feng/Imaginechina

Most nyilvánosságra került a busz biztonsági kamerájának felvétele, amin látszik, hogy közvetlenül a baleset előtt a hídon nagyobb sebességgel haladó busz sofőrje az egyik utassal veszekedett. Az utas, egy 48 éves nő, azt sérelmezte, hogy a vezető nem állt meg annál a megállónál, ahol ő le akart szállni, ezért a telefonjával megütötte a sofőrt.

Szemtanúk szerint a busz ekkor tért át a szembejövő sávba, majd zuhant a folyóba. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.