Egy utassal veszekedett a buszsofőr, mikor a Jangcébe hajtott egy 50 méter magas hídról

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Legalább 13 ember meghalt, mikor néhány nappal ezelőtt a kínai Csungkingban egy busz a Jangce folyóba hajtott egy 50 méter magas hídról. A folyó nagyon mély ezen a részen, a busz roncsait is 71 méteres mélységből húzták ki szerdán éjjel. A 8 milliós város rengeteg hajót vetett be a mentéshez, a baleset, ami egy jól karbantartott és alacsony forgalmú hídon történt, egész Kínát sokkolta.

A híd, ahonnan lezuhant a busz.Fotó: Cao feng/Imaginechina

Most nyilvánosságra került a busz biztonsági kamerájának felvétele, amin látszik, hogy közvetlenül a baleset előtt a hídon nagyobb sebességgel haladó busz sofőrje az egyik utassal veszekedett. Az utas, egy 48 éves nő, azt sérelmezte, hogy a vezető nem állt meg annál a megállónál, ahol ő le akart szállni, ezért a telefonjával megütötte a sofőrt.

Szemtanúk szerint a busz ekkor tért át a szembejövő sávba, majd zuhant a folyóba. (BBC)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.